shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
С 18 отбора в две групи стартира областното първенство по футбол
29 August 2019 - Спорт

В ОС на БФС в Разград се тегли служебен жребий за определяне на мачовете от кръговете в двете областни групи. До последно се изчакваше заявка за включване на допълнително отбори и те вече общо осемнадесет - десет в група „Изток“ и осем в група „Запад“.

Предвид повечето отбори в източната група мачовете в деветте кръга стартират още от утре, 31 август, от 18 часа.

Продължава...
 
Ветеранът Димитър Балански въртя над 1200 км в „Париж-Брест-Париж“
29 August 2019 - Спорт

И тази година се проведе най-престижният колопробег в света за колоездачи аматьори - „Париж-Брест-Париж“ който е дълъг 1219 километра. Проведен бе за 19-ти път. Негови организатори са Световната организация на колоездачите – аматьори и Audax club Parisien.

Продължава...
 
Приеха отчета на Общинския съвет в Кубрат за шестмесечието
29 August 2019 - Новини

При наличието на 15 общински съветници, заради отпускарското време, се проведе поредното редовно заседание на Общинския съвет в Кубрат. Разгледани и единодушно бяха приети предложените 17 докладни записки.

Първо бе гласувано поемането на краткосрочен общински дълг под формата на временен безлихвен заем от централния бюджет за авансово финансиране на плащания /окончателно плащане/ по проект "Ремонтни работи в ОУ "Христо Ботев" - Кубрат.

Продължава...
 
Децата нямат вина за трудната си съдба, ние сме длъжни да им дадем шанс за развитие
29 August 2019 - Интервю

Иванина Недкова е управител на Комплекс за социални услуги за деца и семейства „Лудогорие“ в град Исперих. През 2009 г. завършва специалност „Психология“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, а през 2010 г. – „Превенция на престъпността и пробационни практики“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Има различни по вид дипломни и следдипломни квалификации, свързани с консултирането и работата с деца и семейства. От 2010 г. до 2016 г. работи като психолог в КСУДС „Лудогорие“, а от септември 2016 г. е назначена като управител на Комплекса.

Продължава...
 
Разградчани популяризират алтернативното обучение по метода „Монтесори“
29 August 2019 - Оживление

Методът на обучение на децата „Монтесори“ в последно време набира все по-голяма популярност сред българите. В основата му е заложено разбирането, че психиката, характерът и умствените способности на детето трябва да се изграждат чрез осигуряване на свобода, в установени рамки, и условия за неговото самоизграждане в съответствие с природните закони. Методиката разглежда като естествен процесът на придобиване на житейски познания чрез непрекъсната работа от самото дете посредством практически упражнения. Това е и основната разлика между метода „Монтесори“ и традиционното образование.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 55 от 28565