shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Разградчанката Павлина Атанасова съхранява и разпространява българската фолклорна съкровищница
01 September 2019 - Оживление

Днес, когато патриотизмът много често се изражда в шовинизъм, а патриотарите възприемат родолюбието като поредната модерна тенденция, в Разград едно младо момиче таи в душата си обичта към фолклора и към всичко българско. Не защото е актуално да се прославят традиционните за миналото на българите облекла извън границите на страната ни или да се използват мотиви от народни песни в дискотечните хитове, а защото при засвирването на гайда и тъпан „нещо тук вътре трепти“, споделя Павлина Атанасова.

Продължава...
 
Д-р Надие Карагьозова участва в Лятна педагогическа академия
01 September 2019 - Новини

Секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат д-р Надие Карагьозова взе участие в 11-то издание на Лятната педагогическа академия. Тя бе организирана от Сдружение “Професионален форум за образованието“ и се проведе в Слънчев бряг преди дни.

Лектор на събитието бе Ирена Димитрова - директор на дирекция „Превенции, спорт и туризъм“ към Столична община.

Продължава...
 
Организират конкурс „Джамията в моя живот“
01 September 2019 - Оживление

Районното мюфтийство в Разград ще се включи в организирания от Главно мюфтийство конкурс за стихотворение, есе и рисунка „Джамията в моя живот“. В конкурса могат да се включат ученици и студенти от 7 до 25-годишна възраст, като основен мотив в творбите на участниците трябва да бъде джамията като молитвен храм, място за смирение и поклонение.

Продължава...
 
70-годишен пенсионер всяка сутрин изминава пеш 10 км за здраве
01 September 2019 - Оживление

Вече от десетилетие 70-годишният Мюстеджеб Хасан от Стражец всяка сутрин крачи от дома си в селото до разсадника край жп гарата в Разград в името на здравето.


Продължава...
 
Мъка, рутина и все пак победа - „Ботев“ /Вр./- „Лудогорец“ 0:1
01 September 2019 - Спорт

Трудна и измъчена победа на „Лудогорец“ снощи във Враца срещу местния „Ботев“ с 1:0 в родното първенство. Единственият гол в мача бе дело на Станислав Манолев, а домакините се постараха, но не успяха да вземат точка от шампионите. Развоят на мача опроверга всички прогнози, че разградчани ще постигнат лесна победа. Нищо подобно – в определени моменти на двубоя „Ботев“ изглеждаше като по-мотивирания и по-атакуващ отбор, но все пак важно е не как е изглеждала играта, а какъв е резултатът. „Лудогорец“ си взе в крайна сметка трите точки и оглави временното класиране с 18 точки, на точка пред „Левски“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 36 - 40 от 28565