shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
500 000 лева от бюджетния излишък за болницата в Разград
07 January 2008 - Новини

500 000 лева получи МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград от бюджетния излишък за 2007-ма. Парите са на два транша и идват в региона чрез Министерството на здравеопазването.
 

Продължава...
 
МОН даде 100 000 лв. за спортното училище
04 January 2008 - Спорт
Община Разград защити успешно проекта си за ремонт на материалната база на спортното училище, съобщи вчера зам.-кметът Кина Дякова. Тя уточни, че средствата в размер на 100 000 лв. са вече отпуснати от Министерството на образованието и науката по линия на програмата за оптимизация на училищната база.
 
Продължава...
 
Днес стартира веригата от 10 блицтурнира
04 January 2008 - Спорт

Днес в залата на ШК „Абритус“ стартира блицверигата за най-бърз шахматист на Разград за 2008 г. Началото е в 18.00 часа.
Очаква се на поканата на организаторите да се отзоват всички най-изявени спортисти от Лудогорието. Състезанието включва поредица от 10 блицтурнира. Всеки един от тях е с отделно класиране. За участващите шахматисти обаче е много важно на какво място ще финишират в съответния турнир, тъй като крайният лидер в маратона се определя на база шест най-добри класирания от десетте блица.
 

Продължава...
 
Българската поезия в края на ХХ век
04 January 2008 - Култура

Известният поет, критик и драматург с разградско потекло Пламен Дойнов издаде поредната си книга – двутомно изследване „Българската поезия в края на ХХ век“, отпечатана в издателство „Просвета“.
Книгата е финансирана от Националния фонд „Култура“ след спечелен конкурс. Естествено, тя не е предназначена за масовия читател, но също толкова естествено и желателно е хората, които преподават литература не само в университетите, а и в средните училища да я прочетат. Пишещите поезия – също.
Авторът казва, че „ може би това е книга за самото случване на поезията – за писането, четенето, изследването, играенето, преживяването на поезията и литературата през 90-те години на ХХ век....“
 

Продължава...
 
Пейчо ГЕОРГИЕВ, председател на СК „Бадминтон - Разград“:Подготвяме международно състезание за Деня н
04 January 2008 - Спорт

Г-н Георгиев, каква е равносметката за 2007-ма година?

Наскоро в една друга публикация за „Екип 7” казах, че 2007-ма е една добра година за СК „Бадмитон – Разград”. Ако ми позволите, бих изброил успехите на нашите състезатели. Христо Неделчев има един сребърен медал от Балканското първенство, както и две златни отличия от държавните шампионати за двойки и смесени двойки. Освен това, Христо е с бронзов медал от индивидуалната надпревара и е носител на две отличия от международния турнир в Русе. Константин Русев е с шампионска титла на двойки. Радослав Русев е вицешампион при смесените двойки. Той има в актива си още сребро с отбора под 15 години и бронз в надпреварата по двойки. Марин Маринов е с две отличия – сребърно и бронзово. Емил Танев и Тодор Тодоров са сребърни медалисти отборно под 15 години. Десислава Танева, Теодора Колева, Лидия Русева и Камелия Димитрова спечелиха отборния бронз на страната в групата на бадминтонистките под 13 години. Хасан Хюсеин е бронзов медалист по двойки. Общата равносметка за годината е 19 спечелени медала, от които 3 златни, 5 сребърни и 8 бронзови, като в тази бройка влиза един сребърен медал от Балканиада и два медала от международния турнир „Русенско лято”.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 5711 5712 5713 Следваща > Последна >>

Резултати 28556 - 28560 от 28565