Търсене

Начало Политика Ваньо ШАРКОВ: Ще работя за обединение на десницата
Ваньо ШАРКОВ: Ще работя за обединение на десницата
25 June 2012

Кандидатирах се, защото искам да видя силен Съюза на демократичните сили и той да стане база за бъдещо дясно обединение. Защото през всичките тези години, в които се разделяме и разпиляваме, всъщност ние губим гласовете на десните избиратели, които не са партийни членове. В партиите от десницата има хора, които говорят за самостоятелно явяване на следващите парламентарни избори.25_06_2012_6arkov.jpgНо това ще накара хората, които, примерно, са от едно семейство или съседи, които заедно гледат мачовете на европейското, на изборите да отидат и да гласуват за две различни партии. Това разпиляване дава възможност на партии ментета да заемат дясното политическо пространство и осигурява на социалистите и олигарсите, които те създадоха, безметежен живот.

Това заяви кандидатът за лидер на СДС Ваньо Шарков, който заедно с главния секретар в оставка на партията Димитър Иванов посети в събота Разград. Той уточни, че наличието на много номинации за председателския пост е възможност на всеки да изложи своите тези в различни медии и в крайна сметка идеите, които получат най-голяма подкрепа, ще се превърнат и в идеи на СДС след изборите.

Областният лидер на СДС Иво Димитров посочи като пример за добра съвместна работа между СДС и ДСБ групата на Синята коалиция в общинския съвет в Разград. „Ние нямаме никакви принципни различия и политически разногласия и сме доказали, че това, което обещахме от името на коалицията, заедно и в екип, го прокарваме в местния парламент и сме един много успешен модел, който с лека ръка се правят опити да бъде затрит“, допълни Димитров.

След пресконференцията за журналисти, Ваньо Шарков и Димитър Иванов се срещнаха с местния актив на СДС.


Димитър КИРИЛОВ