Търсене

Начало Спорт Мирослав Минчев се стяга за водомоторния шампионат
Мирослав Минчев се стяга за водомоторния шампионат
23 June 2008

 

И това лято в републиканския шампионат по водомоторен спорт ще има разградско участие. 21-годишният Мирослав Минчев със своя скутер ще участва в четирите кръга от календара на Българската федерация по този спорт.

 

23_06_2008_miroslav_min4ev.jpg Вчера на язовира в Пчелина Миро направи първа тренировка. За разлика от миналогодишния шампионат, разградчанинът вече има лодка с двигател „Сузуки“-550 куб.см. Моторът е купен от видинския клуб по водомоторен спорт и заменя досега ползвания „Вихър“-550 кубика, останал от времето на социализма. Като механици на Мирослав Минчев ще му помагат Свилен Красенов и Борислав Миленов. В случай, че се намерят достатъчно средства, момчетата имат намерение да стегнат втори скутер с части, останали от покойния Георги Русев-Шопа.

Първият кръг на републиканския шампионат е на 19-20 юли във Варна. С наближаването на състезанието ще зачестят и тренировките на Миро. Подготовката си той ще води на язовира на Пчелина. Ще припомним, че миналата година Мирослав Минчев бе четвърти в крайното класиране. Той се състезаваше под зоркото око мс Георги Русев-Шопа, който непрекъснато го насърчаваше и напътстваше.

 

Венко ВЕНКОВ