Търсене

Начало Политика БСП - Разград потяга редици за парламентарния вот
БСП - Разград потяга редици за парламентарния вот
23 May 2012

Основната ни задача е да затвърждаваме позициите на БСП - Разград и да разширяваме влиянието на партията, тъй като предстоят парламентарни избори, за които целта ни е да спечелим поне един депутатски мандат, заяви на първата си официална пресконференция новият председател на общинската организация на социалистите Елка Неделчева.


 

23_05_2012_bsp.jpgТя съобщи, че вече са конституирани и органите на управление на организацията - Изпълнително бюро от 15 души и 38-членен Общински съвет. Двамата заместник-председатели на ОбС на БСП в Разград са бившият кмет Венелин Узунов, който ще отговаря за партийната политика и ръководителят на групата съветници на партията в местния парламент адвокат Стоян Димитров, чиито ресор са местната и коалиционна политика. Ново лице е и Таня Петрова - секретар по медийната политика.

Междувременно на 48-я партиен конгрес Узунов и Петрова, заедно с общинския лидер на червените в Исперих Даниел Димитров бяха избрани за членове на Националния съвет на БСП. Добринка Монева и Калоян Монев пък влязоха в състава на общопартийната контролна комисия.

Елка Неделчева анонсира, че до месец ще се проведат срещи с всички основни партийни организации в общината. С цел подобряване на комуникацията между редовите структури и обмяната на идеи и добри практики между тях се предвижда и издаването на партиен вестник, който ще се разпространява по електронен път и на хартиен носител. Тепърва предстои уточняването на технически подробности, сред които и име на изданието, за което може да се обяви конкурс. Присъстващият на пресконференцията Венелин Узунов припомни, че в началото на 90-те години на миналия век организацията на БСП в Разград си имаше печатен орган - вестник „Минута“.

„Разград продължава да е моята кауза и няма нещо, което може да ми се предложи като цена, за да пренебрегна интересите и позициите на нашия град“, увери доскорошният президентски съветник и настоящ зам.-председател на ОбС на БСП.

По отношение на изминалия партиен конгрес Узунов каза: „За пореден път ние в нашата партия проявихме мъдрост. Глупаво е да се казва - този е човек на Първанов, другият - на Сергей, трети на еди кой. Най-отговорно заявявам: като член на тази партия аз съм човек и на Сергей, и на Първанов, и на Жан /Виденов/, и на Татяна Дончева, и на Руменовците ... Първанов прояви мъдрост, като се оттегли от надпреварата за лидерския пост“.

Във връзка със стартиралата наскоро подписка за референдум за АЕЦ „Белене“, инициирана от БСП, стана ясно, че за седмица в нея са се включили близо 800 души.


Димитър КИРИЛОВ