Търсене

Начало Крими С боен патрон стрелял по приятеля си 62-годишният Румен от Каменово
С боен патрон стрелял по приятеля си 62-годишният Румен от Каменово
18 April 2012

Газовият пистолет, с който е стреляно от 56-годишния Цоньо Цонев от Каменово, е бил зареден със забранения за употреба в България змийски патрон. В момента на инцидента

оръжието е било и без задължителния защитен дифузьор. Това обясни в съда Иван Атанасов от полицията в Разград, който е изготвил балистичната експертиза по делото срещу 62-годишния Румен Христов.


Срещу възрастния мъж е повдигнато обвинение по чл.115 и чл.18 от Наказателния кодекс за това, че на 6 август миналата година в Каменово е опитал умишлено да умъртви съселянина си Цоньо. Той стрелял от около метър в гърдите му с газов пистолет „Екол Р29“, калибър 9 мм. Инцидентът станал пред дома на пострадалия, Христов минал оттам с каруцата си преди да отиде да коси трева.

Двамата мъже по-рано били приятели, но се скарали за пасищата край селото, на които водели животните си. Ревност и съмнение, че Цоньо е гръмнал котката му съвсем обтегнали нервите на Румен и така се стигнало до стрелбата. В резултат от нея, по-младият мъж получил остра дихателна недостатъчност, бил в тежко състояние и с временна опасност за живота. Сачмата все още е в тялото му, разказа самият той на второто заседание по делото.

По тази причина Цоньо е предявил и иск за неимуществени вреди в размер на 50 000 лева.

Тъй като съпругата на пострадалия, която е единствен очевидец на стрелбата, работи в чужбина и на успя да се яви в съдебната зала, делото беше отложено за 9 май.

От 10 до 20 години е наказанието, което се предвижда за опит за умишлено убийство.

 

Мила КЮЛЮМОВА