Търсене

Начало Крими Нови задържани с дрога в Исперих, този път и метаамфетамини
Нови задържани с дрога в Исперих, този път и метаамфетамини
09 March 2012

42-годишен мъж от Исперих беше задържан с дрога във вторник следобед при специализирана полицейска операция в града. Тя е проведена от криминалисти от ОД на МВР - Разград под ръководството на Окръжна прокуратура. Според официалната информация в района на казино „Ескейп“ в Исперих у Н.Х. са били намерени 3,6 грама високорискови наркотични вещества. Зад инициалите се крие името на небезизвестния в града Неждет, по прякор Неото, научи „Екип 7“.


09_03_2012_narkotik3.jpg

При последвало претърсване на жилището, което мъжът притежава в Шумен, са били открити други и по-големи количества наркотици.

В тайник, направен в асансьорно помещение над апартамента, с помощта на полицейско куче, са намерени 70 бели таблетки, които при направения полеви тест са реагирали положително на метаамфетамин. Открити са още 41,5 грама суха растителна маса марихуана и 9,5 грама амфетамин на прах. В санитарно помещение на жилището четириногите полицаи са надушили и още седем таблетки метаамфетамин.

На криминално проявения и вече осъждан исперихчанин е взета 72-часова мярка „задържане под стража“. Срещу него се води разследване за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс. Текстът е за притежание на високорискови наркотични вещества и предвижда от една до шест години затвор и глоба от 2000 до 10 000 лева за извършителите.

Вчера от пресцентъра на полицията в Разград съобщиха, че вследствие на проведената на 6 март полицейска операция са образувани още три досъдебни производства. Разследване е започнало срещу двама пласьори на канабис и амфетамини. Те са действали на територията на Исперих и региона. Единият е К.К., на 24 години, криминално проявен и осъждан, другият е на 23 години, инициалите му не се споменават. По-късно досъдебно производство за притежание на наркотици е започнато и срещу 47-годишен исперихчанин, който е баща на К.К. Той също е криминално проявен, има 12 присъди зад гърба си. При задържането мъжът опитал да изхвърли 19-те грама марихуана, които носел в себе си. Той е задържан за 24 часа.

Разследващият екип продължава работа по документирането на случаите, събраните до момента материали са предадени на Окръжна прокуратура – Разград и Районна прокуратура – Исперих, съобщиха от полицията.

 

Мила КЮЛЮМОВА