Търсене

Начало Крими 11 години и 4 месеца затвор за син, убил баща си
11 години и 4 месеца затвор за син, убил баща си
02 March 2012

На единайсет години и четири месеца лишаване от свобода беше осъден в сряда 37-годишният Милен Василев от Топчии.

Срещу него беше повдигнато обвинение по чл.116 и чл.115 от Наказателния кодекс за това, че на 29 септември миналата година умишлено е умъртвил 55-годишния си баща Васил.  


02_03_2012_vasilev.jpg

По-възрастният мъж често злоупотребявал с алкохола и ставал раздразнителен. Сериозно почерпен той се прибрал и във фаталната вечер. Още от вратата започнал да се кара с жена си Рада. Тя го отпратила да си ляга, но това само го разярило повече. Да разтърват родителите си в стаята влезли Милен и жена му Мариана, която по това време била бременна с четвърто дете. Тогава Васил взел една дървена сопа и ударил с нея съпругата си. Ядосан от това, че е посегнал на майка му, Милен изтръгнал сопата от баща си и започнал да го налага с нея.

В това време в къщата дошъл братът на Милен Валентин. Той видял, че баща им е в тежко състояние и се обадил на телефон 112. Пристигналият на мястото екип на Спешния център само констатирал смъртта на Васил.

В сряда Милен заяви в съда, че признава вината си и приема за верни всички факти, описани в обвинителния акт. Поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно производство, без разпит на свидетели. Адвокатът му отправи искане да се измени квалификацията в обвинението – от умишлено убийство на убийство, извършено в състояние на афект или при условията на неизбежна отбрана на близки.

Съжалявам за станалото, не съм искал такива последици. Моля да ми дадете по-малка присъда, защото има четири деца, каза Милен в последната си дума пред съда.

Два часа по-късно той беше осъден на 17 години затвор, като наказанието му беше намалено с 1/3 - на 11 години и 4 месеца, заради реда при който се гледа делото. Съдът реши присъдата да бъде изтърпяна при строг режим, а от нея да бъде приспаднато времето на предварителното задържане.

 

Мила КЮЛЮМОВА