Търсене

Начало Спорт Николай Цонев с две победи в турнира от веригата „Carlsberg Challenge“
Николай Цонев с две победи в турнира от веригата „Carlsberg Challenge“
11 June 2008

 

През почивните дни на градските кортове в Русе се проведе турнир от веригата „Carlsberg Challenge“. Проявата се организира от "Карсберг България" и „Wilson“ в партньорство с Българската федерация по тенис на корт.

 

11_06_2008_tenis.jpg В сингъла за мъже взеха участие 24 състезатели от Русе, Разград, Търговище и Варна. На финала се срещнаха разградчанинът Николай Цонев и Светослав Грозев от Русе. Никсъна бе повече от категоричен и победи с 6:1, 6:3. Преди това русенлията Светослав Грозев се наложи в четвъртфинала над Петър Каракашев, а на полуфинала отстрани друг тенисист от Разград - ветерана Георги Карагеоргиев. В сингъла дебют на такъв турнир направи Камен Тушев, който е в ръководството на разградския тенис клуб. Той записа две победи над представители на Русе и Търговище.

В надпреварата по двойки се включиха 12 тандема. Тук финалът бе изцяло разградски – в мача за първото място играха Теодоро Бабаров/Николай Цонев и Георги Карагеоргиев/Петър Каракашев. След два часа игра Бабара и Никсъна се наложиха с 6:7 /в тайбрека 11:9/, 6:3 и 6:3 и грабнаха наградата за първото място.

 

Венко ВЕНКОВ