Търсене

Начало Спорт Калоян Ангелов - трети на Балканиада по мотоциклетизъм на писта
Калоян Ангелов - трети на Балканиада по мотоциклетизъм на писта
11 June 2008


В събота и неделя на пистата в Долна Митрополия край Плевен се проведе Балканиада по мотоциклетизъм на писта. В супербайк, серия 1000, се включиха 270 състезатели от Гърция, Румъния, България, Сърбия и Турция.

 

11_06_2008_kaloian_angelov.jpg В този клас участие взеха разградчаните Калоян Ангелов, Иван Димов, Диян Добрев, а Бранимир Банков не стартира заради проблеми в двигателя. С най-добро време в квалификацията за стартовата решетка бе Калоян Ангелов, който потегли от първа позиция. Калоян води страшна битка за второто място с ямболията Георги Лазаров, който затвори с една обиколка част от състезателите. За съжаление, нашето момче завърши на трето място и грабна бронзовия трофей от Балканиадата. За Калоян Ангелов това е втора купа от такъв форум. Миналото лято се сдоби със сребърното отличие от Балканиадата в Плевен. Иван Димов остана на 14-то място, а Диян Добрев бе блъснат две обиколки преди края и не завърши състезанието.

В клас суперщок се включиха 40 състезатели от Балканите. Между тях бяха и републиканският шампион в клас супербайк Ангел Ангелов и Пламен Бонев. При силна конкуренция Пламен Бонев остана 12-ти в класирането, а Ангел Ангелов е 19-ти.

 

Венко ВЕНКОВ