Търсене

Начало Спорт Победен десант на Ивайло Енчев в Гърция
Победен десант на Ивайло Енчев в Гърция
11 June 2008

 

С 6.5 точки от 7 възможни Ивайло Енчев финишира на първо място в международния открит турнир в град Орестиада, Гърция. Силно впечатлените от играта му, организаторите го наградиха с купа, специален плакет, грамота и чек за 300 евро. Участваха трийсетина играчи от страната-домакин, Германия и България. Състезанието се проведе по швейцарската система в седем кръг на ускорена контрола. Единственото реми на разградчанина е срещу силния майстор от Шумен Атанас Димитров, което може да се тълкува като знак на благодарност, че последният е осигурил пътуването до южната съседка с личния си автомобил.

 

ivailo_encev.jpg По време на двудневния си престой в гръцкия град Ивайло е разпространил множество покани за участие в ХV юбилеен международен турнир „Купа Абритус“, който тази година ще се проведе от 6 до 10 август в хотел „Разград“. Организаторите от местния шахматен клуб „Абритус“ и Община Разград гарантират приличен награден фонд от 3000 лв., като първият приз е в размер на 800 лв. Общият брой на основните и специалните награди е 24.

В най-близък план следващата изява на местните шахматисти е поредният блицтурнир от веригата на ШК „Абритус“ за определяне на най-бързия играч на Разград за 2008 г. След изиграните досега четири състезания, временен водач е многократният носител на титлата Ивайло Енчев. До края на годината ще бъдат изиграни общо десет турнира, като за генералната подредба ще важат само най-добрите представяния на всеки в шест от тях.

Следващия уикенд в Шумен ще се проведе третото издание на купа „Цитадела“, чийто регламент наподобява купа „Абритус“. И този път в него ще се включат представители на ШК „Абритус“, които досега винаги са се представяли успешно в тях.

 

Димитър КИРИЛОВ