Търсене

Начало Спорт За втори път купа "Разград" спечели Ахмед Ахмед
За втори път купа "Разград" спечели Ахмед Ахмед
06 June 2008

 

Три дни Разград бе център на колоезденето. В надпреварата по улиците и градския колодрум се включиха 50 състезатели от 10 клуба в страната.

Състезанията включваха колокритериум за седмата купа „Васил Димов“, както и надпревара за юноши старша възраст за осмата поред купа „Братя Новакови“, държавно първенство за мъже и 32-то издание общинска купа „Разград 2008“.

 

06_06_2008_ahmed.jpg06_06_2008_kolo.jpg В колокритериума участваха 38 колоездачи, от тях 17 мъже. В третата обиколка по 32-километровото трасе на завоя пред аптека „Марешки“ паднаха 3 състезатели, а по различни други причини от гонката отпаднаха 14 души.

При мъжете купа „Васил Димов“ спечели Евгени Балев от КК „Бургас“, втори остана Петър Панайотов от същия клуб, трети е неговият брат Евгени. При юношите трофeя грабна Йовчо Йовчев от КК „Хемус“-Троян, втори остана Радостин Йорданов от КК „Сливен“, трети - Иван Попов от КК „Бургас“.

Въпреки работните дни, разградчани дойдоха на колодрума и наблюдаваха борбата за медалите в отделните дисциплини. И тук не мина без падане. В издръжливостта по точки в една от 60-те обиколки Николай Милков от КК „Евроойл“-Свиленград закачи с предното колело на скъпия си велосипед състезател пред себе си и оттам стана падане. Николай полежа на пистата 1-2 минути, механиците му сложиха ново предно колело и той отново се включи в надпреварата като се нареди на четвърто място в крайното класиране.

Купа „Братя Новакови“, за която се състезават юноши старша възраст, бе спечелена от разградчанина Мирослав Денев, втори остана Йовчо Йовчев „Хемус“-Троян, трети - Валери Минков от КК „Бургас“.

32-та купа „Разград“ пък грабна друг разградчанин - Ахмед Метин, който се състезава за КК „Бургас“, втори остана Радослав Константинов от КК „Свиленград“, трети е Дамян Филипов от КК „Пловдив“. Тук четвърти е също разградчанин – Мирослав Минчев, който също върти за Бургас.

Представителите на СК „Спринт“ спечелиха сребърните медали в италианското преследване. Интересна подробност е, че въпреки че е на 40 години, Павел Шуманов /трикратен победител в обиколката на България/ се състезава и в дисциплината индивидуално преследване и зае първото място. 

06_06_2008_miroslav_denev.jpgМирослав Денев язди колелото на Евгения Раданова

 


По време на състезанията местните любители на колоезденето видяха спортисти с различна маркова екипировка и велосипеди.

Състезателят на "Спринт" - Разград Мирослав Денев се състезава с колело за 5000 евро. Велосипедът язди на летните олимпийски игри в Атина през 2004 г. известната българска състезателка по шорттрек Евгения Раданова, която тогава експериментира и смени зимните кънки с педалите.

Изявената ни спортистка за пръв път показа марковото колело тъкмо на разградския колодрум по време на подготовката си за Атина, пусна се и на купа „Разград“.

За „Екип 7“ Мирослав Денев заяви, че се състезава със скъпия велосипед вече втора година. С него разградчанинът е спечелил през миналия сезон два златни и три сребърни медала. Сега към отличията със същото това колело Миро прибави и купа "Братя Новакови", и сребърен медал от италианското преследване.


 

 

Класиране


Бързина:

1.Ахмед Ахмед – КК „Бургас“ - I отбор

2.Венелин Албенов - КК „Спринт“-Рз

3.Мирослав Минчев – КК „Бургас“ - I отбор


Издръжливост по точки

1.Радослав Константинов – КК „Свиленград“

2.Дамян Филипов – ПКД „Пловдив“

3.Петър Панайотов – КК „Бургас“ - II отбор


Индивидуално преследване

1.Павел Шуманов – КК „Троян“

2.Радослав Константинов – КК „Свиленград“

3.Евгени Балев – КК „Бургас“ - II отбор


Срач

1.Дамян Филипов – ПКД „Пловдив

2. Евгени Панайотов – КК „Бургас“

3.Евгени Балев – КК „Свиленград“


Италианско преследване

1. КК „Бургас“ - I отбор

2. КК „Спринт“ - Рз

3. КК „Свиленград“


Отборно преследване:

1. КК „Бургас“- II отбор

2. КК „Хемус“-Троян

3. КК „Бургас“- II отбор 

Една страница на Венко ВЕНКОВ & Мехмед АЗИЗ