Търсене

Начало Спорт Ивайло Енчев на международен турнир в Гърция
Ивайло Енчев на международен турнир в Гърция
06 June 2008

 

Преди няколко дни най-изявеният разградски шахматист Ивайло Енчев получи покана за участие в международен турнир в съседна Гърция. Състезанието по швейцарската система започва днес и ще завърши в неделя. То ще бъде част от подготовката на Ивайло за световното първенство за младежи до 20 години през август в столицата на Република Турция – Анкара.

11_02_2008_ivailo.jpg  
 

Припомняме, че талантливият разградски юноши спечели титлата държавен шампион в тази възрастова група и с това доби правото да представлява страната ни в изключително престижната проява.

За Ивайло Енчев сме писали многократно. В продължение на немалко години читателите са имали възможност да проследят досегашното му възходящо шахматно развитие. Сега ще добавим, че тази година той завършва средното си образование в ПМГ „Акад. Н.Обрешков“. Като повечето зрелостници и Ивайло има планове за житейската си реализация. Неговото окончателно решение е да продължи образованието си в Националната спортна академия, специалност „Шахмат“. А като всеки амбициозен „войник“ и той носи в раницата си маршалски жезъл – амбицията да усъвършенства играта си до гросмайсторско ниво. Знаем че го може и му пожелаваме успех и късмет.

 

Димитър КИРИЛОВ