Търсене

Начало Спорт Най-малките ни състезатели показаха висок боен дух на зоновото първенство
Най-малките ни състезатели показаха висок боен дух на зоновото първенство
04 June 2008

 

На 31 май 2008 г. във Варна се проведе зонално първенство по карате киокушин „Купа Варна“ за деца от 6 до 14 год. Участваха 123 състезатели от Разград, Силистра, Бургас и домакините.

 

04_06_2008_karatisti.jpg СК „Будо-карате-киокушинкай“ Разград се представи с 22-ма състезатели. В препълнената зала „Простор“ на стадион „Спартак“ нашите каратеки бяха подкрепени от мощна агитка, предимно от майки и татковци на спортистите.

Разградчани се представиха повече от отлично. Първите места в своите възрасти спечелиха: Джем Кьосейбишев, Ванеса Димитрова, Басри Бехнуров и Светослав Гюрецов. Втори в подреждането са: Илия Сапунджиев, Цветелина Манолова, Румен Камбуров, Йово Йовчев, Джамел Хамид и Тодор Ганчев. С третите места се поздравиха: Иван Дочев, Айхан Писанцали, Арда Селчук, Денис Танер и Симеон Великов. Четвърти в класирането са: Симона Цветелинова, Велеслав Тачев, Чагатай Бююкер и Емел Юмерова, която е възпитаничка на разградското спортно училище.

Председателят на СК „Будо“ и главен инструктор семпай Живко Неделчев е доволен от представянето на всички състезатели. Турнирът бе важна част от трупането на опит за по-нататъшно успешно представяне на татамито. В календара на клуба предстои изпит за повишаване на техническата степен – лично сенсей Емил Костов ще препита спортистите.