Търсене

Начало Оживление Един неразделен клас
Един неразделен клас
30 May 2008

 

И тазгодишните абитуриентски балове вече приключиха. Сезонът в Разград закриха випускниците от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” с традиционното тържество-изненада, старателно организирано от единадесетокласниците в двора на училището.

 

30_05_2008_abiturienti.jpg След тържествената част със слова и пожелания за здраве, успехи и много постигнати мечти, кандидат-студентите решиха да направят едно последно дефиле на красотата, като почти всички зрелостници, макар и на неудобни обувки, се разходиха от центъра на града до ресторант „Лес” пеша. Заедно с изпращачите, приятелите, роднините и зяпачите, шествието беше толкова голямо, че на практика затвори улиците, по които минаваше.

Като символ на петте прекрасни години прекарани в гимназията свободно бяха пуснати 25 балона - по пет за всеки завършващ клас. Купонът наистина продължи като за последно и на следващата сутрин дванадесетокласниците се върнаха там, откъдето всичко започна – в двора на ГПЧЕ.

Редом с абитуриентите от випуск 2008 от училищата в Исперих, които дефилираха с националния трибагреник по централната улица в града, бяха и порасналите момичета и момчета, завършили училище пред далечната 1968 година.

 

Пламена МИНЕВА, Мехмед АЗИЗ