Търсене

Начало Политика Севдалин Стоянов - първият регистриран кандидат-кмет на Разград
Севдалин Стоянов - първият регистриран кандидат-кмет на Разград
15 September 2011

Областният лидер на партия „Български социалдемократи“ Севдалин Стоянов е първият регистриран кандидат за кмет на община Разград. 49-годишният управител на студентското общежитие получи от Общинската избирателна комисия /ОИК/ удостоверението си за регистрация в сряда, 14 септември. Севдалин Стоянов е завършил СУ „Св.Климент Охридски“, специалност „Туризъм и география“.16_09_2011_sevdalin_stoianov.jpgВ първите години на демокрацията той е направил и първите си стъпки в дребния бизнес. След това последователно е работил в общинската и областната администрация. Бил е и областен шеф на „Ученически отдих и спорт“, а от 4 години управлява общежитието към разградския филиал на РУ „Ан.Кънчев“. Женен.

Освен кандидат-кмет, „Български социалдемократи“ регистрира и тричленна листа за общински съветници в Разград в състав: Севдалин Стоянов, инж. Стефан Шопов - преподавател, и инж. Тодор Тодоров - частен бизнес.

На предишните местни избори партията бе в коалицията „Социалдемократи за Разград“. През тази седмица единият от тогавашните партньори - политическо движение „Социалдемократи“, се отказа окончателно от участие в изборите. По този повод Севдалин Стоянов заяви, че неговата партия единствена от всички социалдемократически формации в страната е член на Социнтерна - от 1893 г. и на партията на европейските социалдемократи - от 2004 г..В връзка с това той се надява да получи гласовете на избирателите, които споделят автентичните ценности на социалдемокрацията.

От ОИК съобщиха, че е получена и подписката в подкрепа на независимия кандидат за общински съветник Божинел Христов. Вместо необходимите 500, за Христов са се подписали 721 души. До редакционното приключване на броя тяхната самоличност все още се уточняваше в общинския отдел ГРАОН.


Димитър КИРИЛОВ