Търсене

Начало Политика Касим Дал се прицели в общината на областния лидер на ДПС
Касим Дал се прицели в общината на областния лидер на ДПС
02 September 2011

Единната народна партия ще бъде изненадата на тези местни избори и тук, и в страната, заяви на пресконференция в Разград Касим Дал. Във вторник вечер той бе тук на организационна среща с негови поддръжници и представители на ЕНП от Разград, Лозница и Цар Калоян.


02_09_2011_kasim_dal.jpg

02_09_2011_kasim_dal1.jpgДал е сигурен, че заедно с ЕНП ще превземат поне една от седемте общини в Разградско. Без да изговори гласно името на общината, фактът, че до него бе единственият обявен кандидат за общински кмет Исмаил Касабов, недвусмислено подсказа, че целта е Цар Калоян, където областният лидер на ДПС Ахмед Ахмедов кметува вече два мандата, ще бъде на пистата и сега.

Инж. Касабов е служител в Разплащателната агенция, семеен, с две деца. Не е сигурен дали е още член на ДПС, такива като него – дръзнали да изразят несъгласие с политиката на Доган, били изключвани без предупреждение и веднага.

За това става въпрос, създали сме злото ДПС. Лидерът не ходи на работа, станал е символ на далаверата и неговият пример се мултиплицира надолу. Макар и не навсякъде, но дерибеите ги има и те трябва да бъдат отстранени, хвана се за думите на Касабов Касим Дал. С хора с авторитет и доверие в обществото ще се противопоставим на наложения от Доган модел, ще премахнем от власт зависимите, каза Дал.

В отговор на журналистически въпрос политикът уточни, че не е член на Единната народна партия, но уставът му дава право на специален статут. Не ни повярваха в началото, но се справихме, не скри задоволството си той. ЕНП успяла да се регистрира за участие в местните избори във всички 264 общини в страната – самостоятелно в 258 и само в 6 в коалиции.

ЕНП ще има листи за общински съветници навсякъде, ще има и кандидади за кметове на села. Там, където няма да издигнем наш кандидат за кмет на община, ще подкрепим независими или кандидати от центъра и център вдясно, включително и от ГЕРБ, уточни Касим Дал. Той отказа отсега да каже зад кого ще застанат на изборите в Разград, с мотива, че до 20 септември има още време за преговори оценка на ситуацията.

На сбирката в Разград бяха областният председател на ЕНП Радослав Якимов, бизнесменът Ахмед Кулиджи, който ще представлява Касим Дал в Разград, и активисти на ЕНП. В залата бяха още бившият кмет на Лозница от НДПС Вехби Османлъ, основателите на ДПС Хюсеин Юмер, Сахлим Карамустафа, Шинаси Кадир, бизнесмени, обикновени поддръжници на идеите на Касим Дал.

 

Георги ТОДОРОВ