Търсене

Начало Политика 19 партии и коалиции и Д.Бояджиев поискаха Разград
19 партии и коалиции и Д.Бояджиев поискаха Разград
29 August 2011

В 17 часа снощи приключи регистрацията на политически парти, коалиции и инициативни комитети за участие в общинските избирателки комисии за участие в местните избори през октомври. От подадените документи стана ясно, че 19 партии и коалиции и инициативен комитет на Денчо Бояджиев искат кметското място в община Разград, обобщи информацията говорителят на ОИК – Разград Стоян Дончев.29_08_2011_partii.jpgПърви заявката си направиха от ПП „ГЕРБ“, които бяха пред вратата на комисията още преди тя да започне приема на документи в миналия понеделник, а последни вчера бяха от партия „Национално движение единство“ и „Партия за хората и народа“.

Миналия понеделник още в комисията се регистрира и РЗС.

В сряда заявка за участие във вота подадоха осем партии и коалиции:

БСП, „Синя коалиция – СДС, ДСБ“, „Атака", ЕНП, ДРОМ, ПД "Социалдемократи", ДПС и ПП „Български социалдемократи“.

Четвъртък бе за инициативния комитет в подкрепа на независимия кандидат Денчо Бояджиев.

След това последователно за участие в изборите за кмет на общината в ОИК се регистрираха партия „Българска социалдемокрация", „ВМРО-БНД", НДСВ, партия „Средна европейска класа“, „ЛИДЕР“, партия „Национален фронт за спасение на България“ и партия „Обединена Социалдемокрация“.

Всички регистрирани в ОИК – Разград партии и коалиции ще участва и в надпреварата за 13-те население места в общината, в които ще има избор на кмет, изключението е само на ПП „Български социалдемократи“ - те ще се кандидатират само за Дряновец.

Там се очертава най-голямата битка – надпреварата ще е между 21 кандидати от 19 партии и коалиции и два инициативни комитета, следвани от мераклиите за Гецово – 20 /18 партии и коалиции и два ИК/.

Първи, впрочем, сред инициативните комитети, който се регистрира в ОИК още в понеделник преди обяд, бе този на Димитричка Димитрова – тъкмо за Гецово. Пак от Гецово дойде и първата жалба – но от ИК на друг кандидат – Емил Гиздав, срещу ИК на Димитрова.

Регистрациите за избори на кметове на селата в общината са общо 25 – партии, коалиции и инициативни комитети.

Листи за общински съветници ще редят цели 26 партии и коалиции и един инициативен комитет - за Божинел Христов. Което ще рече, че другият независим общински съветник в сегашния ОбС – Румен Адрианов – Чапата, се отказва от надпреварата.

 

Георги ТОДОРОВ