Търсене

Начало Политика Левият кандидат в Разград може да бъде спрян само от левите партии
Левият кандидат в Разград може да бъде спрян само от левите партии
29 August 2011

Левият кандидат за кмет на Разград може да бъде спрян само от левите партии, ако обаче всички застанем зад Денчо Бояджиев, д-р Хасан Адемов няма са стигне и до втори тур. Това обяви от името на възстановяващото се в Лудогорието ПД „Социалдемократи“ Наско Анастасов. Понеже ексобластният управител сега е председател на ОбС на БСП в Цар Калоян, до провеждането на общинските и областната конференция организацията ще се представлява от тримата общински съветници от движението в Разград: Георги Анастасов, Добрин Добрев, Валентин Вълчев.29_08_2011_socdem.jpgПрез 2008 г., несъгласни с линията на ПД „Социалдемократи“ в лицето на тогавашния лидер Николай Камов, Наско Анастасов и съмишлениците му от цялата област целокупно го напуснаха. Сега начело на движението е Лъчезар Шиков. Заради съвпадение

във възгледите и водената политика ПД „Социалдемократи“ се възстановява. В Разград то даже вече е регистрирано в ОИК за участие и в трите вида избори - за кмет на община, на общински съветници и на кметове на населени места. Предстои да се конституират наново и организациите и в останалите шест община на областта, категоричен бе Анастасов.

От движението застават плътно зад кандидатурата на Денчо Бояджиев, но преговорите досега не обещавали възможност за обща листа кандидати за общински съветници. Анастасов не скри, че ще разчитат за това на уговорената среща между социалдемократите и Д.Бояджиев, който се прибира от отпуска в края на месеца. И на влиянието на кандидата за президент на БСП Ивайло Калфин, чийто политически генезис мина тъкмо пред ПД „Социалдемократи“. Калфин ще бъде тази седмица три дни на посещение в Лудогорието. Ако и това не помогне, социалдемократите ще редят собствена листа.

На въпрос на „Екип 7“, как оценяват участието на д-р Адемов в изборите, социалдемократите бяха категорични, че се изправят срещу достоен кандидат и популярен политик, който може да вкара 10 души в състава на новия ОбС. Но ако левите партии излязат с обща кандидатура, кандидатът на ДПС нямал шанс за балотаж.

 

Георги ТОДОРОВ