Търсене

Начало Оживление Наградата на Лили Иванова отиде в Боряна от Горна Оряховица
Наградата на Лили Иванова отиде в Боряна от Горна Оряховица
26 May 2008

 

Вечерта на втория ден от конкурса „Медни гласчета“ в Кубрат се състоя награждаването на лауреатите и техният гала концерт. Отново водещ на изявата беше певецът Богдан Томов. Тържеството започна с изпълнение на победителката от първия конкурс през 2006 г. и носителка на голямата награда – разградчанката Нина Илкова.

 

26_05_2008_konkurs_.jpg В групата до 10 г. първо място спечели Ана-Мария Янакиева от Варна, второ – Катерина Йорданова и трето – Мария Симеонова /и двете от Разград/. За най-добър дует бяха обявени Даяна Гиргинова и Иван Гайдаров от Разград. Поощрителна награда взе Николай Бодуров от Бургас. Наградата за най-малък участник получи 6-годишната Веселина Маринова от Кубрат.

Сред участниците до 14 г. първа бе Деница Денева от Търговище, следвана от Славина Калканджиева от Варна и Стелиана Христова от Горна Оряховица. Награда спечели и дуетът „Сребърни звънчета“ от Варна – Славена Перчемлиева и Тино Вичев. Поощрителни награди получиха Богомил Бонев от Горна Оряховица и Цветелина Стефанова от Кубрат.

При най-големите – до 18 г., победителка стана Михаела Филева от Велико Търново, следвана от Симона Анжел от Кубрат и Тюркян Исмаил от Шумен. Тук бе отличен дуетът Роберта Димитрова и Йоанна Ставрева от Шумен. Поощрение получи Пламен Борисов от Велико Търново. За първи път тази година бе дадена и специална награда за най-добър музикален педагог. Тя отиде при Надя Радославова от Разград. Присъдена беше и награда на Община Кубрат. Нейна носителка стана Симона Анжел, призът й беше връчен лично от кмета Ремзи Халилов.

„Гранд при“ на конкурса спечели Боряна Бонева от Горна Оряховица – една нейна песен ще бъде продуцирана от Лили Иванова. Младата певица получи за подарък и един безжичен микрофон.

Междувременно миналогодишният носител на голямата награда Николай Манолов, който също е от Горна Оряховица, изпя песента, с която участва в конкурса на „Евровизия“.

Очакваният с голям интерес концерт на група „Сигнал“ пропадна заради проливния дъжд, който се изля над Кубрат.

 

Светломир КИРОВ