Търсене

Начало Политика Иво ДИМИТРОВ към Георги АТАНАСОВ:Това е слугинаж
Иво ДИМИТРОВ към Георги АТАНАСОВ:Това е слугинаж
08 July 2011

 

„Това е опит за постигане на частни цели с политически средства. Това не е клиентилизъм, а слугинаж“, заяви от трибуната на общинския съвет в Разград съветникът от „Обединени демократи“ Иво Димитров. С тези остри думи той визира докладната записка на съветника от „Социалдемократи за Разград“ Георги Атанасов, касаеща промени в организацията на автобусната линия Разград - Гецово.

 

ivo_8.7.jpgПредложението е да се запази маршрутът на движение и броят на курсовете, а вместо спирка „Автогара“, първата спирка да бъде „Балканфарма“, като потеглящите от тази част на града автобуси да не влизат в автогарата, а да спират на спирка „Автогара“, „защото линията е възложена след проведен конкурс по този начин“.

Това, което конкретно предизвика реакцията на синия съветник, е предложението на Атанасов автобусите да не влизат в автогарата, а да спират на спирката на главния път зад нея. Според Димитров проблемът в цялата история е, че превозвачът /б.р. - фирма „Карина“/ не иска да плаща за влизане в автогарата, каквото е изискването на Закона за автомобилните превози. Той се противопостави на твърденията на вносителя, че Автогара - Разград няма капацитет и че един от секторите й нямал навес /!?/ и подкрепи тезата си със снимки, които бяха показани на електронното табло в заседателната зала. „Този превозвач се подиграва не само с ръководството на автогарата, но и с гражданите и използва общински съветници за лични интереси“, каза още Иво Димитров.

След като изслуша търпеливо изказването на колегата си отдясно и отговори на още няколко въпроса, зададени от други съветници, Георги Атанасов поясни, че основният повод да внесе докладната записка е общественото недоволство на жителите на Гецово от намаляване на курсовете и желанието да се обслужват и работещите в двете предприятия.

Накрая мнозинството в местния парламент наложи волята си и документът бе приет с 18 гласа „за“, 3 „против“ и 7 „въздържал се“.


Димитър КИРИЛОВ