Търсене

Начало Оживление Зрелостници се отдават на екзотика
Зрелостници се отдават на екзотика
21 May 2008

 

Тазгодишните зрелостници на региона се отдават на екзотика и лукс по баловете. За купона до гръцкия остров Халкидики ще пътува част от абитуриентите на икономическия техникум в Разград, а красотите на Кушадъсъ ще съпреживяват възпитаниците на земеделската гимназия в Завет.

 

С малки изключения, почти всички зрелостници си остават по родните места за празниците. Към Българското черноморие се отправят випусниците на Цар Калоян, учениците от заветската реална гимназия и исперихската „Васил Левски“.

На планински въздух ще се радват абитуриентите от Самуил, а на предпланински – младежите от гимназията по ветеринарна медицина в Лозница. Първите поемат към град Елена, а вторите – към великотърновската „Света гора“.

Баловете в Лудогорието продължават до 28 май. Тон на тържествата в понеделник дадоха зрелостниците от земеделската гимназия в Разград. Заключителният етап се слага от колегите им в Завет.

Междувременно Община Разград разпрати депеша до всички школски директори. Тя гласи, че се забраняват автошествията на абитуриентите по улиците на общината. Ако зрелостните искат да изразят своите вълнения за края на учебната година и училището, те могат да го направят, но чак като се съобразят с определен ред. Правилата гласят, че учениците трябва да информират Общината и да получат специална охрана от униформите, докато кръстосват шосетата.

Мярката има превантивен характер.

1293 са абитуриентите в Разградска област тази година. Всички те ще се сбогуват с училище окончателно този месец.

 

Галина МАРИНОВА