Търсене

Начало Политика Румен Христов спечели и в Разградско
Румен Христов спечели и в Разградско
15 June 2011

Номинираният от Съюза на демократичните сили кандидат за президент на Синята коалиция Румен Христов спечели предварителните избори и в Разградска област, стана ясно след обявяване на крайните резултати от гласуването в неделя. От общо 1367 действителни бюлетини, името на Христов бе посочено в 1224.15_06_2011_rumen-hristov.jpgОстаналите бяха в подкрепа за кандидата на Демократи за силна България Светослав Малинов. Рекордно нисък е броят на недействителните бюлетини - само 2.

Както вече съобщихме, гражданите, споделящи ценностите на автентичната десница, имаха възможност да изразят своя вот в общо осем секции във всичките седем общини. Изборният ден, който бе от 8 до 20 часа, премина спокойно.

 

 


15_06_2011_ivo-dimitrov_2.jpgИво ДИМИТРОВ, областен председател на СДС:

Това е победа и за двете партии


Това е победа и за двете формации. За първи път заедно дадохме възможност на всички, които имат дясно мислене, да изразят вота си. И най-важното - тоталната липса на невалидни бюлетини говори красноречиво, че са гласували само грамотни хора. Всички спекулации, че ДПС и Стефан Софиянски са изкривили гласуването, са безпочвени. Специално в секцията, където стоях през целия ден - в хотел „Централ“, не видях никой от ДПС да е идвал, още по-малко пък роми.

Колкото за формулата ни за участие на местните избори, моята нагласа е СДС и ДСБ да бъдем отново заедно. Скоро всичко ще бъде изяснено пак по най-демократичния начин. Вариантът предварителни избори още не е обсъждан, но смятам, че не е невъзможен.


15_06_2011_rolev.jpgТеодор РОЛЕВ, лидер на ДСБ - Разград:

Приемаме резултатите, но остават съмненията за нечиста игра


В Разградска област активността на тези предварителни избори надмина очакванията ни. На парламентарните избори преди две години Синята коалиция тук получи към 2000 гласа. Сега през осемте секции минаха над 1300 души, което е над 50% от гласовете през 2009 г., при прогнозирани 20-25%. Чисто ромски вот тук не сме засичали. Искам да отбележа обаче факта, че в общините, където доминира ДПС, се получиха странни резултати. За пример ще посоча община Цар Калоян, където преди две години за нашата коалиция имаше 104 гласа. Сега само в село Езерче те са 122. Тази тенденция за недекларирана подкрепа за кандидата на СДС се мултиплицира и в останалите пет общини. При всички тези обстоятелства няма как да не се появят съмнения за нечиста игра. Въпреки това приемаме резултатите от предварителните избори и продължаваме напред.


Димитър КИРИЛОВ