Търсене

Начало Политика Синята коалиция определя кандидата си за президент в неделя
Синята коалиция определя кандидата си за президент в неделя
08 June 2011

На предварителни избори в неделя, 12 юни, ще бъде определен кандидатът на Синята коалиция за президент на Република България.

Поддръжниците на автентичната десница ще могат да дадат гласа си за един от двамата претенденти – Светослав Малинов от Демократи за силна България и Румен Христов от Съюза на демократичните сили.Събралият повече гласове в национален мащаб ще е кандидатът на Синята коалиция за президент на изборите наесен.

Кандидатът на ДСБ Светослав Малинов е един от близките до Иван Костов млади политици – 43-годишен, доцент по политология в Софийския университет. Бил е депутат в 40-то НС, през 2009 година бе избран за евродепутат от Синята коалиция. Женен, с три деца, владее английски и немски.

Румен Христов е зам.-председател на СДС, 55-годишен, бил е съветник на президентството по времето на д-р Желев и главен секретар при Петър Стоянов, земеделски министър в служебните кабинети на Инджова и Софиянски. Женен, има дъщеря – студентка в Англия, владее английски и руски.

В Разград секциите ще са две – в хотел „Централ“ и в полиграфическата база в жк „Орел“ /бившия нов супер/. В останалите общини ще има по една секция. Ще се гласува от 8 до 20 часа, предпочитанията си могат да заявят всички граждани, а не само членове на двете сини партии.