Търсене

Начало Спорт Над 150 разградчани играха за Деня на българския спорт
Над 150 разградчани играха за Деня на българския спорт
19 May 2008

 

За втори път след като Министерският съвет на Република България със свое решение от 3 август 2006 г. обяви 17 май за Ден на българския спорт, в Разград бе отбелязан професионалният празник на работещите в сферата на спорта. Пешеходната зона на областния център – бул. „България“, се превърна в арена на разгорещени битки за спечелване на първите места и наградите в куп атрактивни състезания.

 

19_05_2008_sport1.jpg Над 150 души се възползваха от възможността да спортуват и да се изявят в най-добрата си светлина. Участниците в различните прояви бяха приветствани от зам.-кмета на Общината /основен организатор на празника/ Кина Дякова. Сред гостите бяха още гл. експерт на ДАМС Музафер Мустан и Юмер Мехов – експерт младежки дейности към ДАМС, а по време на шахматната блинд партия на мс Ивайло Енчев на площад „Момина чешма“ бе и председателката на Българската асоциация спорт за учащи Юлия Боянова.

19_05_2008_sport2.jpg Шефът на спорта в общината Валери Бойчев заслужава адмирации, че пръв се сети да използва пешеходната зона на Разград за състезания. Негова бе и идеята да се поставят на площада пред КНСБ подвижни баскетболни кошове и да се проведе надпревара по двойки по бърза и точна стрелба от далечно разстояние. Приятно впечатление направи участието в празника на бивши треньори, педагози и състезатели като Златка Петрова, Иванка Димитрова, Сашо Чакъров, Добрин Попов, Росен Лицов и др., които с удоволствие влязоха в ролята на награждаващи призьорите в отделните прояви. Истински фурор предизвика и появата на две детски баскетболни двойки от с. Радуил. Момичетата от Самоковския край са част от отбора по тенис маса, който участва в проведените в Разград финали от Ученически игри. Освен споменатата проява в празничната програма за Деня на спорта бяха включени щафетни бягания и уличен шахмат, а най-младият мс по шахмат – Ивайло Енчев, се изправи в блинд партия /игра с противник без да се гледат неговите ходове/ срещу Владко Христов.

 

Венко ВЕНКОВ