Търсене

Начало Спорт Нови 80 деца ще бъдат приети в спортното училище
Нови 80 деца ще бъдат приети в спортното училище
16 May 2008

 

Наесен нови 80 деца ще бъдат приети в откритото през миналата година спортно училище в Разград. На проведената онази вечер сбирка с председателите на клубовете стана ясно, че за първи път ще се обучават състезатели по тенис на маса.

 

16_05_2008_sportnoto_u-6te.jpg Приемните изпити са на 25 и 26 юни, а ако се налижи втори тур, той ще се проведе между 20 и 30 август. Директорът на спортното училище Иван Илиев заяви за „Екип 7“, че през новата учебна година ще бъдат разкрити две паралелки VІІ клас и една VІ. Местата за спорта борба са 25, а за бокс и футбол по 16. Ще бъдат приети по 5 деца в паралелките по карате и вдигане на тежести и 16 по тенис на маса. Нагласата е с 16 нови кандидати да бъдат попълнени и действащите от миналата година 3 паралелки. Ще бъдат назначени и трима щатни преподаватели - по борба, бокс и футбол.

Само за година съществуване възпитаниците на спортното училище спечелиха от държавните лични първенства 20 медала, от които 11 златни, 2 сребърни и 7 бронзови. Очакванията са нашите състезатели да прибавят в колекциите си и други отличия – от предстоящите републикански отборни първенства. Официалното закриване на учебната година ще стане на 30 юни.

 

Георги ДИМИТРОВ