Търсене

Начало Политика Машината на ДПС задействана за генералната цел – спечелването и на Разград
Машината на ДПС задействана за генералната цел – спечелването и на Разград
18 April 2011

Местен, честен и известен ще бъдат основните характеристики на нашия кандидат за кмет на община Разград и скоро този виртуален образ ще бъде облечен в плът и кръв, бе съобщено на пресконференция след проведеното в петък разширено заседание на Областния съвет на ДПС, на което присъства целият актив на движението в Лудогорието.18_04_2011_dps.jpgВъв форума участваха народните представители от Разград д-р Хасан Адемов, Рамадан Аталай, д-р Нигяр Сахлим и Белгин Шукри и депутатите Камен Костадинов, Емел Етем и Мустафа Карадайъ.

След това събиране излизаме още по-мотивирани да държим на нашата формула 7 от 7 и правим заявка на предстоящите местни избори освен в шестте общини, да се борим и за спечелването на кметското място в община Разград, заяви областният лидер на ДПС Ахмед Ахмедов.

Машината на ДПС е задействана, остава за всяка община да направим правилните стратегии и очертаем платформите и да спечелим още по-голямо доверие от нашите избиратели, отбеляза Емел Етем.

„Отслабването на останалите политически сили в региона и нарастващото обществено доверие към движението ни дава основание да издигнем наша кандидатура за Разград. Смятам, че мина онзи период на омраза към ДПС и нашите усилия няма да са излишни за постигане на съответните резултати. Ако искате - не вярвайте, че можем да вземем и седемте общини“, каза Рамадан Аталай.

„Целта ни е да затвърдим нашето представителство в местната власт и по възможност да разширим присъствието на ДПС чрез увеличаване на броя на кметовете на общини, на съветниците и на кметовете на населени места. Ако говорим за президентския вот – отново да потвърдим, че без ДПС не може да бъде избран президентът на България“, обобщи д-р Хасан Адемов.

В петък вечерта залата на филхармонията бе препълнена. Самата среща бе закрита за журналисти, но „Екип 7“ успя да научи някои подробности, дискутирани вътре.

Върху темата „Касим Дал“ е било наложено нещо като табу и малобройните опити да се повдигне въпросът за вероятността от разцепление е отклоняван като неактуален.

В основни линии в по-голямата си част срещата, чиято обща цел е затягане на партийните редици, е преминала с отчети и анализ по общини. Точно в тези изказвания са се очертали и някои, макар и първоначални, тенденции за местните избори в Разградски регион.


Община Самуил – този път без разделения и с ясна обща кандидатура за общински кмет, която ще бъде подкрепена от ДПС;


Община Цар Калоян – единствената заплаха идва от село Езерче, където се съобщава за шанс на СДС.


Община Кубрат – предвижда се безапелационна победа на досегашния кмет Ремзи Халилов. Проблемът там е в село Беловец, където имало ядро от привърженици на Касим Дал;


Община Завет – същият кмет /Ахтер Велиев/ - същият успех;


Община Лозница – същият кмет /Айхан Хашимов/ - същият успех;


Община Исперих – след три последователни мандата кметът - всеобщият любимец Адил Решидов, излиза заслужено в пенсия. За неговото място има няколко предложения, но който и да е той, се очаква убедителна победа още на първия тур.


Община Разград – отправен е призив за мобилизация на знания и умения към всички общински кметове и целия партиен актив за изпълнение на генералната цел – кметското място. За този пост на този етап се предлагат Емел Етем /технически невъзможно, ако не е изпълнено условието на принципа за уседналост/ и на д-р Хасан Адемов. Докторът, чийто девиз е „Помагам на всички!“, всъщност бил уморен от дългото депутатстване и вече искал да се върне в родния си Исперих. /б.а.- като кмет, разбира се/.

 

Димитър КИРИЛОВ