Търсене

Начало Новини Отрядът на Гражданска защита ще се базира в бившето поделение на ГУСВ
Отрядът на Гражданска защита ще се базира в бившето поделение на ГУСВ
14 January 2008

Част от базата на бившето строително поделение в района над Нови енергийни източници край Разград бе закупена от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. В имота, който е на площ 9 дка и досега принадлежеше на ГУСВ, ще бъде настанен бъдещият ни професионален отряд, който ще участва активно в отстраняването на последствията от природни бедствия, аварии и ще действа ефективно при появата на всякакви кризисни ситуации.
 

Това заяви за „Екип 7“ директорът на областна дирекция „Гражданска защита“ инж. Цоньо Цонев. Той допълни, че в момента се уточняват точните параметри на ремонтните работи, както и заявките за високопроходима и специализирана техника. Всичко трябва да е готово до края на тази година.
Както вече информирахме нашите читатели, при посещението си в Разград в началото на септември вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем за пръв път съобщи, че и в Разград предстои създаването на професионален аварийно-спасителен отряд за спешни и адекватни действия по защита на населението. Той ще действа на територията на цялата област. На първо време щатът на „рамбовците“ е 16 души – физически и психически здрави млади хора. Те ще се назначат до края на годината след психотест и интервю, като подробните условия ще бъдат публикувани допълнително. След анализ на потребностите броят може да бъде уточнен.

Димитър КИРИЛОВ