Търсене

Начало Политика Отчетно-изборна конференция на ПД „Социалдемократи“
Отчетно-изборна конференция на ПД „Социалдемократи“
12 May 2008

 

Отчетно-изборната конференция на ПД „Социалдемократи“ в Разград ще се проведе утре вечер в бистро „Зайо Байо“. Според дневния ред в началото общинският и областен лидер на движението Наско Анастасов ще прочете пред делегатите доклад за изминалия период, като основен акцент в него ще бъде участието в местните избори.

 

Участниците във форума ще дискутират и новата политическа платформа на ПД „Социалдемократи“, която ще бъде официално утвърдена на националната конференция. Висшият партиен форум е насрочен за 7 юни и в него ще участват 15 делегати от региона, както десет от тях ще бъдат излъчени на утрешната конференция. Освен на делегати, ще има избор и на председател на Общинския съвет на ПД „Социалдемократи“. До вчера единствен кандидат бе Наско Анастасов.

Гости в Разград ще бъдат лидерът на политическото движение Николай Камов и неговият заместник Лъчезар Шиков. Поканени са и ръководителите на останалите леви партии, които имат структури в Разградска община.

Припомняме, че наскоро Камов бе изключен от парламентарната група на „Коалиция за България“ за опозиционерство. Поводът е, че въпреки предупрежданията на БСП, в края на февруари той подкрепи вота на недоверие към правителството заради корупция. По-рано пък Камов гласува против бюджета за 2008 г. и срещу кабинета, този път заради кризата в образованието.

Както вече писахме, повечето от членовете на общинската организация на ПД „Социалдемократи“ в Разград, сред които и председателят Наско Анастасов, не одобряват тези действия на Камов. Очаква се на националната конференция разградските социалдемократи да отстояват позицията за общо участие на левите партии в парламентарните избори през 2009 г.

 

Димитър КИРИЛОВ