Търсене

Начало Политика Адемов сменя Масларова?
Адемов сменя Масларова?
16 April 2008

 

Още едно разградско име влезе в обръщение по повод предстоящия ремонт в кабинета на тройната коалиция. След като тежка въпросителна надвисна над социалния министър Емилия Масларова, вчера в информационния поток като фаворит за мястото й беше спрегнат депутатът д-р Хасан Адемов. От ДПС настоявали за това, че най-резонно е ведомството да поеме именно шефът на социалната комисия в парламента.

 

16_04_2008_rokada.jpg Дали Доган ще смени или ще умножи ресорите си на власт ще стане ясно най-вероятно до края на следващата седмица. А шансовете това да се случи са сериозни - след скандалите в МВР и оставката на червения министър Румен Петков се заговори, че наближава краят на квотното разпределение по формулата 3:5:8. Дори президентът Георги Първанов заяви, че „е дошло времето не просто да се разместят квотите, а да се вкарат силни експерти и добри управници“.

По наша информация от достоверен политически източник, още преди две и половина години ДПС е лобирало точно д-р Хасан Адемов да оглави социалното министерство, но преговорите не са довели до очаквания резултат тъкмо заради квотите в много трудно съставеното правителство тогава. До броени дни ще стане ясно дали лобито на Доган ще успее във втория си опит.

 

Мила КЮЛЮМОВА