Търсене

Начало Искам думата Да управляваш на инат
Да управляваш на инат
26 July 2010

Върви трета година от управлението на това ръководство в община Завет. Може би след промените то е най-некомуникативното и недържащо на поети ангажименти.

Поводът да пиша в „Екип 7“ е да стигна до повече хора, защото за пореден път са отхвърлени поети ангажименти.26_07_2010_kova4ev.jpgЗа какво става дума? От три години е изгорял помпеният агрегат на дълбокия сондаж в Завет. При определени условия има възможност голяма част от населението да остане без вода или да се премине на режим. Преди няколко месеца поставих въпроса да се изготви проект, включващ рехабилитация и модернизация на напорна система "Калето" - смяна на водната кула, подмяна на част от тръбопровода и възстановяване на дълбокия сондаж. От ръководството на общината разбрах, че има готови проекти по тази мярка, които ще бъдат финансирани /вече има сключен договор за единия/ и може би ще минат две години до реализацията им. Затова с голяма тревога поставих проблема за дълбокия сондаж на обсъждане, като идеята беше да се споделят разходите между общината и дружеството. Първо ги коментирахме с кмета на общината и тъй като той проточи нещата, ги поставих на обсъждане в общинския съвет. Колегите разбраха, че проблемът е сериозен и не търпи отлагане, затова внесохме докладна за разглеждане на заседание. Отново по настояване на кмета оттеглих докладната, за да се направи искане от "Водоснабдяване и канализация" ООД – Исперих, до него и да направим извънредно заседание, на което ще се реши въпросът. Изненадата дойде отново - няма да има извънредно заседание, което значи отново протакане, а горещините идват.

Затова инициирах "искане", подписано от една трета от съветниците, за провеждане на заседание. Председателят спази процедурата и обяви в законния срок заседанието. Дотук добре. Да, ама не, както казваше един известен журналист. Каква беше реакцията на управляващите в петък, 16.07.2010 г., за когато беше насрочено извънредното заседание на общинския съвет. Присъстваме 4 съветници от опозицията и председателят. На въпрос къде са съветниците от ДПС, с полуусмивка ни беше казано, че са "помолени" да не идват на заседанието. Въпросът, който си зададох, беше: кой беше прецакан, г-н председател? Съветниците от опозицията? Не! Прецакахте избирателите, тези, които гласуват за вас. Не виждам защо трябва да са доволни от едно такова неадекватно поведение, продиктувано може би, че идеята не е ваша? Но около 85% от избирателите са ваши. За това, че може да се стигне до режим на водата, изобщо не ви пука, както и че Завет е заприличал на сметище.

Бурени, боклуци, кучета. Но това е друга тема.

Къде сте, господа управляващи? Слезте от колите, които и през почивните дни ползвате за лични нужди, и се разходете из града и селата. Вижте хората в очите, разговаряйте с тях, може и да разберете смисъла на "Приказка за стълбата".

 

Димитър КОВАЧЕВ, общински съветник от БСП