Търсене

Начало Политика Д-р Хасан Адемов е с президента Георги Първанов в Египет
Д-р Хасан Адемов е с президента Георги Първанов в Египет
14 April 2008

 

По покана на президента Хосни Мубарак президентът Георги Първанов, придружаван от съпругата си г-жа Първанова, е на официално посещение в Арабска република Египет от 13 до 15 април 2008 г. Това е първо посещение на най-високо равнище след повече от 30 години.

В програмата на посещението са предвидени срещи на президента Първанов с египетския му колега Хосни Мубарак, с министър-председателя д-р Ахмед Назиф и с председателя на Консултативното събрание Сафуат Ел-Шериф.

 

По време на посещението ще бъдат подписани протокол към Договора за взаимно насърчаване и защита на инвестициите, Меморандум за разбирателство относно сътрудничество в областта на отбранителната промишленост и Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на напояването.

В делегацията, придружаваща държавния глава, са министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, народните представители Румен Такоров и Хасан Адемов, заместник-министрите на външните работи и на земеделието и продоволствието Тодор Чуров и Бюрхан Абазов, секретари на президента.