Търсене

Начало Искам думата Дайте да превъзпитаме Калоян, който ограби белгийките!
Дайте да превъзпитаме Калоян, който ограби белгийките!
23 July 2010

Че няма ненаказано добро, нагледно и в пълен блясък видяха и усетиха скаутите от Белгия, избрали Лудогорието за територия, която да дарят с благотворителен труд, която да променят и превърнат в по-добро място за живеене.senol_ahmedov.jpgИ докато чуждестранните ни гости се потяха над поредния си обект, за да го да освежат и облагородят, 21-годишният Калоян Иванов показа нагледно на скаутите колко се е „развила“ и „променила“ България, ограбвайки вещите и скъпоценностите им, тоест напомни им, че може да сме в ЕС, може да сме отворени към света, но здраво държим и балканските табиети като кражба, алчност и завист дълбоко в душата си.

Според мене, добре ще е репресивните органи освен да търсят възмездие за постъпката на Калоян чрез прокуратурата и правосъдието, да включат нашенеца в групата на скаутите, за да се труди наравно с тях и то безплатно. А в почивките същите международни гости да му изнасят беседи и проповеди колко е ценна частната собственост, как тя се постига с

много труд и не може така лесно всеки да взема нещо, за което не се е потрудил.

Убеден съм, само след няколко месеца Калоян ще стане друг човек. А след време дори сам ще пожелае да остане в международната група скаути, раздавайки труда си по света, без да търси облаги.

Мисля си, че няма да е зле да се пробва една такава възпитателна мярка. Но, разбира се, първо трябва да има бързо и ефективно правосъдие - в противен случай гостите ни от Белгия ще си отидат с горчивина и смут в душите и едва ли вече ще изберат Делиормана за своя благотворителна дестинация.


Шенол АХМЕДОВ