Търсене

Начало Крими Разградчанин обра белгийски скаути
Разградчанин обра белгийски скаути
21 July 2010

Без много да му мисли, 21-годишен нашенец успя да посрами Разград в очите на международната скаутска общност и в частност на групата белгийски момичета, които гостуват тук по покана на Асоциацията за световно партньорство с председател Йосиф Иванов. Както вече съобщихме, те са настанени в сградата на бившето оздравително училище в Пороище.В събота следобед разградският младеж Калоян Иванов използвал факта, че девойките в момента ги няма в помещението, счупил прозореца и влязъл в приземния етаж. Така Калоян успял за открадне 3 фотоапарата „Сони“ и 1 „Кодак“, два мобилни телефона, 100 евро и 100 лв. Вещите и парите били собственост на 16-годишната Камий Б., 16-годишната Шарлот Д., 17-годишната Мерилор Д., 16-годишната Амандин Х., 17-годишната Изалин Ж. и 16-годишната Жесика В.

Полицията бързо установи извършителя, чието семейство има къща в Пороище. Досега той не е регистриран за подобни прояви, но вече няма как – предстои с него да се занимава Темида.

21_07_2010_fax17.jpg

Малко след като срамната кражба бе разпространена в интернет пространството, от Франция ни писа роденият в Пороище Стоян Петров, който вече над 40 години живее в тази страна. В писмото си той изразява своето възмущение от грозната постъпка. „Още един път ние, българите, показваме с какво сме известни по света и ме е срам, че моето село Пороище се прослави точно по този начин“, пише г-н Петров.