Търсене

Начало Искам думата Според директора на болницата синът ми е лекуван, според здравната каса – той въобще не е бил пациен
Според директора на болницата синът ми е лекуван, според здравната каса – той въобще не е бил пациен
21 July 2010

Отново ви пиша, понеже единствено чрез вас успях да наруша спокойствието на „някои хора“. Жалко, че в тази държава пресата или медиите си вършат много по-добре работата, отколкото други отговорни институции. Както писах в предишното си писмо, подадох жалба в РЗОК и до изпълнителния директор на МБАЛ „Св.Иван Рилски“.Представям ви копия от отговорите, които получих, и нека всеки си направи извод за какво шарлатанство става дума. Обърнете внимание на датата, изписана върху писмата. Първото писмо беше от изпълнителния директор на болницата, преди да бъде публикувана моята статия във вестника. След време, когато вече видяха, че няма да си мълча, са унищожили цялата информация за сина ми, т.е. той вече не фигурира въобще в документите им като приет и изписан пациент. Това разбрах от писмото, което получих от РЗОК. В него ми обясняват, че поради липсата на тази информация за сина ми, прехвърлят жалбата към РЦЗ.

Отсега ми е ясен техният отговор. Та тези хора ядат и пият заедно, няма как да се издънят един друг. Просто ми е смешно и жалко за тях. Да бяха се разбрали поне какво да пишат.

Както споделих преди и продължавам да твърдя – оправия няма. Макар и не напълно, аз постигнах това, което исках и много ви благодаря. Хората, които са чели статията ми, ме подкрепят и всеки разказва своята си история, за която е мълчал. Сигурна съм, че все повече пациенти ще си търсят правата.

Що се отнася до сина ми – раната на главата му почти мина, но стресът и психическият тормоз, оказан му от медицинската сестра, няма да изчезне. Както винаги, установени нарушения няма! Та кога е имало?! Питам се как тези хора спят нощно време. Но изненадани от техните реакции едва ли вече има.


Сибел АХМЕДОВА, Разград