Търсене

Начало Искам думата Ходене по мъките с Vivacom
Ходене по мъките с Vivacom
12 July 2010

Искам да опиша моите премеждия с бившата БТК – сегашната Vivacom. На 11.06.2008 год. сключих договор за 12 месеца за интернет и тъй като нямах домашен телефон, условието беше да си открия такъв. Синът ми използва интернет, телефон не ползваме, но си плащах.

За телефона „минимум план“ - 6.50 лв. с ДДС и за интернет 16.60 лв. с ДДС – всеки месец около 30 лева.12_07_2010_fax13.jpgСинът ми през май 2009 г. си прекара друг по-високоскоростен интернет и оттогава не ползваме нито интернета, нито телефона. Но тъй като съм била пропуснала едномесечния срок, за да ми прекратят договора, то той, без някой да ме уведоми, автоматично се подновява отново за първоначалния срок. И домашния телефон не мога да закрия, защото интернетът не е закрит. И от юни 2009 г. до юни 2010 г. аз, като изряден платец, като взема пенсията, плащам месечната такса без да използвам услугата. Чак сега разбирам, че не е трябвало да плащам, за да ме изключат, както става при тока.

За да не пропусна и тази година срока, аз от март, когато си плащам сметката, питам служителите кога трябва да се подаде молбата. На 4.05.2010 год. отидох на ул.“В.Левски“2 в офиса и служителката подаде молбата ми /какво е направила и въвела не зная/ и ми каза, че всичко е наред и след един месец договорът ми ще бъде прекратен и тогава мога да подам молба да ми бъде закрит и домашният телефон. Аз си отдъхнах, но не за дълго. Забележете обаче: докато при сключване на договора ми дадоха да се подпиша, то при закриването не ми се даде никакъв документ, нито се подписах някъде.

След 15 юни отидох да питам дали ми е закрит интернетът. Казаха, че още не е закрит, договорът изтича на 11.06.2010 г. След 22 отидох отново и ми казват, че още не е закрит, но ще бъде. На 28 юни отидох отново във Vivacom, за да ми бъде закрит и домашният телефон. Чаках един час /имали нова система, не са свикнали с нея, данните ми не излизат/ и ми казват, че не може да ми бъде закрит телефонът. Попитах дали вече договорът е прекратен за интернета и един ми казва, че е прекратен, друг, че не е.

Аз съм в шок.

На 2.07. отново отидох на бул.“България“ - в офиса на Vivacom, и там ми казаха, че системата е нова и не могат да ми закрият домашния телефон. Докато не получих месечната си сметка и какво виждат очите ми – месечна сметка N1066331346 – период на отчитане на тел.: 22.05.-21.06. - 6.50 лв.; интернет – 22.06.-21.07.2010 г. - 0.56 лв. и накрая на сметката за неустойка за прекратяване на Vivacom Net Start договор 12 мес. - 202.28 лв.

Ужас! Пенсията ми е под 200 лв., откъде да ги взема тия пари и за какво трябва да платя? Имам високо кръвно налягане и такава сметка може да ме прати в гроба. За какво да ги плащам след като съм подала в срок молбата?

Цяла нощ не спах и в събота – 3 юли, отидох във Vivacom на ул.“В.Левски“2. Показах месечната сметка и служителката ми каза, че колежката й била сгрешила, но тя вече не била на работа. „Пропуснала“ е срока и завела молбата ми след 11.06.2010 г. - договорът автоматично се е подновил и десет дни след това е заведена молбата ми и за неустойка за 2010-2011 г. - аз трябва да платя. Но нямало да плащам, защото грешката била на колежката, но трябвало да направя жалба и дано да се оправела грешката.

Аз и без това бях решила вече да не плащам нищо – та нали цяла година редовно си плащам, за да бъда изрядна.

Но ако не бях получила сметката си, аз нямаше да зная, че трябва да платя такава сума, защото по два пъти на седмица ходя във Vivacom и никой нищо не ми казва и сега разбирам, че щом договорът ми е бил подновен, то аз не мога да закрия и телефона си. Защо заради някои служители трябва да понасям такива последствия, които можеха да ми струват живота? От мои познати разбрах, че има доста хора, пострадали като мен. Това не е компания, това е афера Vivacom.

Защо някои служители не си гледат работата? Уж сме европейци, но само на книга! Очаквам въпросът ми да се разреши в положителна посока, но дали? Във всеки случай аз бях дотук! Нито лев не плащам повече на Vivacom! Моля всички, които прочетат писмото ми, да внимават, за да не пострадат като мен.

 

Иванка ПЕТРОВА, жк „Орел“, бл.23