Търсене

Начало Искам думата Бог да пази България и пенсионерите й!
Бог да пази България и пенсионерите й!
12 July 2010

 

Предстои /през следващата година/ поредна реформа около пенсионерския свят или кандидатпенсионерския такъв в държавата ни нещастна под егидата на надеждата на народа – Бате Бойко.

Мотивировката е, че нацията ни застарявала, млади хора не се раждали или бягали в чужбина, та нямало, санким, кой да произвежда, а като нямало кой да произвежда, нямало и осигуровки, респективно нямало пари за пенсии и прочее..12_07_2010_dulev.jpgКато че ли за туй, дето деца не се раждат или младите бягат в чужбина, са виновни пенсионерите и кандидат-пенсионерите, дето като лабораторни мишки изпитаха на гърба си 45-годишните социалистически и 20-годишните демократически експерименти!

Макар и наистина да са виновни, щото те, уж по-голяма част били днес от народа, уж по-млади бяха през изтеклите двадесет години, уж това-онова, а пък тъй и не си вдигнаха задниците да гласуват по изборите или пък като гласуваха, не си избраха управници като хората!

Вярно е обаче, че българският народ застарява.

Кандидат-пенсионерите не че не щат, а не се пенсионират и не си дават работните места на по-младите, не защото им се вегетира с 300 лева заплата, а защото не им се умира с 180-200 лева пенсия!

А младите не раждат или не стоят в България, не защото не им се ще да раждат деца или не им се стои в България, а защото тук няма къде и какво да работят. Или ако работят някъде и те на пенсионери нещастни ще замязат някога!

Че кой ще седне /пардон – легне!/ от младите да ти прави деца при тия мижави заплатички и при тая липса на възможности да си нахранят децата!?

И кой от младите ще ти стои в тая страна като една човешка длан с нейната несигурност и ще ти внася пари в държавния бюджет, като по света има други страни и народи с по-читави парламенти, правителства и по-стабилни държавни бюджети?

Една лекарка на преклонна възраст, надвила на масрафа си, реши на стари години да им даде личен пример, но то и нея из пресата на мат и маскара я направиха!

В някогашния ни социализъм поне някоя пенсионирана баба можеше да ти помогне в отглеждането на детето..

Днес социално слабата или пенсионираната баба и на себе си не може да помогне, та камо ли на внучето си!.

А на всичкото отгоре имало демографски срив!

Българите раждали по едно-две българчета или чужбинчета в чужбина, но в България или раждали по едно, или никакво не раждали, защото то какво е да раждаш българче в България?

Чиста проба – безразсъдност и безотговорност!

Сакън! Да не си помисли някой, че нещо лошо говорим за ромите, но само те у нас имат право да се плодят като мишките. Раждат ромчетата си и ги пускат по нивите и къщите сами да си търсят прехраната.

Българинът е традиционалист – мисли перспективно. Все още.

И как да не мисли, като от ясно по-ясно му е: да родиш днеска дете, е нещо като да вземеш заем от банката и да си ипотекираш къщата, работата, имота и бъдещето.

После властимащите държавни органи или частните такива ти вземат работата, имота и бъдещето и ти оставят детето.

Да си го чукаш о главата.

После то хем ти е мило и драго, хем и за него ти е мъчно, че и то /заради тебе! / в България ще трябва да живее, няма да може да иде на детска градина, ще учи най-много до осми клас и най-сетне – като не може да си намери работа тука, ще отиде пак в чуждата чужбина, да се мъчи като китаец на строежа на канадските жп линии в края на 19 век – без перспектива и без надежда!

Парадокс и омагьосан кръг се получава.

Старите не се пенсионират, защото не им се умира с малките пенсии или им дигат точките, стажа или годините за пенсиониране, а младите бягат и не раждат, защото старите не се пенсионират и не им дават възможност за реализация… А старите не се пенсионират, защото са им малки пенсиите, а младите бягат и не раждат, защото старите не се пенсионират…А старите не се пенсионират, защото… А младите бягат, защото…

Досущ като в оная приказка, дето имало едно време един поп, който имал куче, кучето му умряло, той му направил паметник, а на паметника пишело: “Имало едно време един поп, който имал куче, кучето му умряло, той му направил паметник...“ и т.н.

Истината е от проста по-проста!

Колкото повече кандидат-пенсионери измрат преди да са си подали документите в НОИ, толкова по-добре за държавата! Другото е заврънкулки и лицемерие!

Ония, които скачаха по площадите и им викаха, “Който не скача, е “червен”!”, се наскачаха.

Пробваха ги социалистите и царистите после – но не те, а животът ги изрита и достигнаха горките нещастни хорица до 60–63 години.

Точковата реформа и малките пенсийки ги ликвидираха социално, но още от тях ще да има живи, щом нова реформа се задава.

Бате Бойко на Мойсей взе да се прави! Не го е рекъл директно, но сигурно си го мисли:

- Докато не измрат всички, дето помнят “Египетското робство” и помнят, че бях бодигард на фараона, нищо нормално не може да се получи!! С такава тежест на шиите, като старците наши, няма да прокопсаме и да влезем в блажената страна Ханаан! Не 20, а 40 години ми трябват, за да разпръсна българите като евреите в целия свят, но те да знаят, че са българи!

…Подготвяната нова пенсионна реформа, като и старата ни, нямало да признава образованите българи за равностойни кандидат-пенсионери на българските спортисти, партийните секретари от АОНСУ, “задочниците”, министрите със средно образование, чистачите в спортното ни министерство и прочие..

Според бъдещия /и настоящия/ пенсионен закон, хората с висше образование /ако не си платят пак, защото ако не те, бащите им са плащали да ги образоват!/ ще ходят на работа някъде до към 69–70 години – беззъби, болни, куци, сакати, стресирани, зомбирани, склерозирани, паркинсонизирани, психясали, кльощави, кьорави, глухи, бастунизирани, с памперси или без памперси, с катетри или без катери, но – със сигурност - разочаровани и отдавна демотивирани да работят за някаквата си там България с безумно загубеното й светло комунистическо бъдеще или капиталистическо такова!

Принудени да работят за единия хляб, смачкани от мижавото ни здравеопазване и европейските цени на стоките, и за тоя глупав живот със зъби и нокти захванати!

Бог да пази България от поредното й светло бъдеще, което пак на старците наши се налага да построят.

 

Дулинко ДУЛЕВ