Търсене

Начало Новини Разградски деца – в циркова трупа, в клипове, в продукции
Разградски деца – в циркова трупа, в клипове, в продукции
11 January 2008

Разградски деца влизат в трупата на първия в страната национален детски цирк. Това е една от идеите на сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на деца таланти „Вега“.
 

Сдружението има за цел да популяризира детското творчество и да открива нови таланти, като им дава шанс за изява и развитие. То се появи наскоро и започна своята дейност със серия новогодишни концерти из Североизточна България.
В тях взеха участие таланти от детска музикална школа „Илия Бърнев“ и танцова формация „Пулс“ от Разград, които се изявяваха на голямата сцена заедно със звезди като Мими Иванова, дует „Ритон“, Драго Драганов, Развигор Попов. Заради достойното представяне на децата – Иван Гайдаров, Даяна Гергинова, Катерина Йорданова, Симона Йорданова, Нора Пламенова, Жана Асатрян, Сезен Шенолова, техните ръководители – Надя Радославова и Катя Лапатова, бяха поканени за членове на управителния съвет на сдружението, чиито председател е Драго Драганов.
Освен циркова трупа, новосформираното сдружение ще работи по още една задача. Предвижда се написването на детска песен от композитора Емил Бояджиев, която ще се изпълнява от разградската музикална школа. През април предстои заснемането на детски видеоклип на парчето с танцьорите от формация „Пулс“.

Галина МАРИНОВА