Търсене

Начало Политика Ивайло Калфин развали следобедната дрямка на електората
Ивайло Калфин развали следобедната дрямка на електората
07 April 2008

 

Вицепремиерът и външен министър Ивайло Калфин развали съботната следобедна дрямка на електората в Разград. Срещата с актива на БСП, за което медиите научиха само 24 часа по-рано, бе в 15.30 часа в заседателната зала на хотел „Централ“.

 

07_04_2008_kalfin.jpg Петнайсетина минути преди обявената за половин час по-рано пресконференция Добринка Монева съобщи на журналистите, че редом с министър Калфин ще бъдат зам.-министърът на отбраната Спас Панчев, зам.-министърът на транспорта Весела Господинова, председателят на Държавната агенция по горите Стефан Юруков и депутатът Венелин Узунов. Те ще отговарят на всички зададени им въпроси. Въпросът е как и какво да питаш, след като до този момент не си знаел с кого ще имаш среща? Което явно за общинското и областното ръководство на БСП не е от съществено значение.

Инак, Ивайло Калфин бе безкрайно откровен, че е в Разград с колегите си да разяснят основните политики на правителството и резултатите от тях, да чуят нови въпроси и проблеми, с които да се нагърбят. А основното послание, с което са дошли в Лудогорието е, че правителството ще влезе в последната си мандатна година със самочувствието за трите най-успешни години от всичките 18 на прехода досега.

Базата за тази самооценка били в ръста на икономиката, ръста на доходите, стореното в социалната политика, изградената инфраструктура, привлечените чужди инвестиции и мястото на България не само в региона, но и в света.

Затова правителството щяло да влезе спокойно в предизборната година и да има високи цели за парламентарния вот през 2009-та. Но, за да стане това, предстояла много работа заради изпуснатите много години от прехода. Целта на управляващите била да се работи за видим резултат в реалния живот на хората.

На въпрос на „Екип 7“ по какъв маршрут стигна до Разград вицепремиерът каза, че е минал през Търговище, докъдето пътуването било комфортно, но е неприятно изненадан от много лошото състояние на участъка от Търговище до Разград. Работело се и за това, но не можело всичко изведнъж да се случва. В подкрепа на Ивайло Калфин един през друг се намесиха и зам.-министърът на транспорта Весела Господинова, и депутатът Венелин Узунов. „Екип 7“ получи от В.Господинова и пълната разпечатка от информацията за състоянието на пътната инфраструктура на територията на област Разград към 01.01.2008 година. Тя е интересно четиво, за което ще отделим специално място в някой от следващите си броеве.

 

Георги ТОДОРОВ