Търсене

Начало Политика Зекерие Гючлю оглави ОбС на ДПС в Самуилско
Зекерие Гючлю оглави ОбС на ДПС в Самуилско
07 April 2008

 

Вчера в салона на читалището в Самуил се проведе извънредната отчетно-изборна конференция на общинската структура на ДПС. От излъчените на местните събрания 67 делегати, присъстваха 64. На конференцията бяха и четиримата депутати от движението от Разградския избирателен район: д-р Хасан Адемов, Даут Осман, д-р Нигяр Сахлим и Илкер Мустафов. Гости бяха и общински лидери на ДПС от областта.

 

31_03_2008_zekerie.jpgДневният ред беше натоварен – 12 точки. По-съществени от тях обаче бяха отчетният доклад на досегашния председател Хюсеин Сали и избор на ново ръководство. В последвалите изказвания най-значимо място бе отделено на болката от загубата на местните избори. Търсеха се грешките и виновниците за провала. В разискванията акцентът беше поставен върху амбицията движението да си възвърне позициите в района.

Всички присъстващи делегати гласуваха за избирането на единствения кандидат – Зекерие Гючлю, за председател на Общинския съвет на ДПС в Самуил. Едва ли има жител на общината, който да не знае този исполин от самуилското село Кривица. Той е бивш световен шампион по свободна борба, а понастоящем се занимава с предприемачество.

 

Гафур СЮЛЕЙМАНОВ