Търсене

Начало Култура Симфоничният оркестър се върна от турне в Испания
Симфоничният оркестър се върна от турне в Испания
11 January 2008

Разградският симфоничен оркестър се завърна от 25-дневно турне в Испания. Музикантите са изнесли над 20 самостоятелни двучасови концерти в различни градове от Мадрид до Гренада във великолепни зали.

Програмата е била празнична - коледна и новогодишна от творби на Щраус – валсове и полки. Под диригентството на швейцарец с руско потекло, с участието на сопрано и балетна двойка, симфониците навсякъде са били изпращани с овации и бисове. На няколко места публиката е ръкопляскала в такта на фламенко.
Разградските симфоници вече имат натрупан опит в подобен род турнета, но от това последното, са особено доволни от себе си. Мобилизацията на всеки един, срещата с опитен диригент, както и изключително добрата акустика на залите са факторите музикантите да свирят с хъс и в синхрон /към ядрото на Разградския оркестър е имало попълнение от няколко други оркестри/ още след първата репетиция или без репетиция, както е било на първия концерт.
В следващия брой на „Екип 7“ ще ви предложим подробен материал за турнето, за впечатленията от Испания и испанската публика, за самочувствието на разградските симфоници.