Търсене

Начало Спорт Разградските школници - твърди лидери, жените ни - четвърти в страната
Разградските школници - твърди лидери, жените ни - четвърти в страната
07 April 2008

 

Разградските боксьори – школници, по най-категоричен начин грабнаха отборното първо място от проведеното в зала „Лудогорец“ държавно първенство. Малко не достигна на женския тим на СК „Олимпия“ да спечели бронза – момичета ни станаха четвърти в страната. Мирела Николова и Петър Петров от Разград се сдобиха с купите на „Екип 7“ /медиен партньор на състезанието/ за най-сърцати спортисти, а отличията им връчи главният редактор на вестника Георги Тодоров.

 

07_04_2008_box.jpg07_04_2008_nagradi.jpg Само суперлативи могат да се кажат за представянето на нашите школници, които са абсолютни дебютанти. С 26 точки момчетата на треньорите Стефан Стефанов и Георги Найденов са твърди лидери след І кръг от шампионата. Нещо повече – представителите на СК „Олимпия“ изпревариха с цели 14 т. вторите в подреждането – възпитаниците на „Априлец“ /Бояджик/. Веселин Недев, Иван Петров, Никола Иванов и Халми Шерифов спечелиха първите места, съответно в категориите 57, 60, 54 и 71 кг. При най-леките – 32 кг, Петър Петров /син на треньора Стефан Стефанов/ е втори. Втори в подреждането е и Михаил Терзиев /60 кг/. Успехът на състезателите ни се окачествява от спецовете в бокса като пробив и твърда заявка за спечелване на шампионската титла през юни в Ямбол.

Само една точка не стигна на жените на Разград да триумфират с отборния бронз. Съдиите ощетиха нашите момичета за сметка на столичните „Славия“. Но пък Мирела Николова в тежка категория заслужава адмирации за спечелената шампионска титла. С бронз се окичи Ивелина Иванова /66 кг/.

Разградският клуб „Олимпия“ получи висока оценка за перфектната организация на първенствата, проведени с любезното съдействие на Община Разград и БФ Бокс. Проявата бе спонсорирана от фирмите: „Пилко“, „Млин 97“, „Загорка“, Алфа Хим“, ЕМ ПАК“, „МАТ“, „Аргос“, „Бондър“, ЕТ „Тотка Иванова“, ЕТ „Дани – Драгомир Димитров“, печатница „Добрев“, „ЮПИ“, „Кварта Груп“ и Клуб „Парагон“. СК „Олимпия“ и всички приятели на бокса в Разград изказват специални благодарности на г-жа Дияна Славова за неоценимата помощ и подкрепа. Споменатите спомоществователи подсигуриха за спортистите ни боксови ръкавици, суитшърти, туристически раници и друга екипировка.

 

Георги ДИМИТРОВ