Търсене

Начало Политика ВМРО събират подписи по селата против приемането на Турция в ЕС
ВМРО събират подписи по селата против приемането на Турция в ЕС
21 April 2010

В понеделник и в Разградска област е започнала подписката на ВМРО-БНД против приемането на Турция в ЕС, съобщи Мариян Маринов, организатор на партията за Разград и Търговище. Първата община, която са посетили мобилни групи на партията, е била Лозница.21_04_2010_vmro.jpgОпределени са два пункта в Разград за събиране на подписи – на площад „Ларго” и до централната автобусна спирка в жк „Орел”. Заради лошо време те ще бъдат открити днес. Активистите на ВМРО ще бъдат облечени с тениски и шапки, изработени специално за кампанията.

Изпратени са уведомителни писма до областния управител и до полицията, с цел да се предотвратят евентуални провокации и ексцесии, поясни Маринов. Ние не сме против мюсюлманското население в България, а против европейското членство на Турция, защото тя е мюсюлманска държава и в по-голямата си част територията й е в Азия, а не в Европа, каза той.

Целта минимум е да бъдат внесени в Народното събрание поне 200 000 подписа, за да се предизвика гласуване в парламента, а голямата цел – 500 000 подписа, които са достатъчни за провеждането на референдум.