Търсене

Начало Спорт Жените на СК „Олимпия“ са фаворитки за отборния бронз
Жените на СК „Олимпия“ са фаворитки за отборния бронз
04 April 2008

 

Боксьорките на СК „Олимпия“ са основните фаворитки за спечелване на отборните бронзови медали. С тази амбиция момичетата на Стефан Стефанов започнаха участието си в провеждащото се трети ден в Разград държавно първенство.

Състезателите, треньорите и гостите бяха поздравени от кмета Денчо Бояджиев, които откри състезанието и пожела успех най-добрите.

 

04_04_2008_box.jpg Представителката на СК „Олимпия“ Даниела Илиева вдигна националното знаме, а церемонията по откриването бе уважена от областния координатор на ДАМС Музафер Мустан и зам.-кмета Кина Дякова.

68 дами спорят в зала „Лудогорец“ за титлите и медалите в седемте теглови категории. В първенството се включиха и 101 школници, които водят битка за разпределение на отличията в 13 категории. Състезатели от 32 клуба от страната пристигнаха в града ни. При изключителен интерес от страна на привържениците на бокса в Разград преминават срещите. Това е допълнителен стимул за състезателите между въжетата и мачовете са много зрелищни. Пример в това отношение са резултатните игри на нашите спортисти. Две победи вече записа Петър Петров, който е сигурен финалист. С по един спечелен мач са още Мишо Терзиев, Николай Върбанов и Александра Петрова. Днес от 11.00 ч. са финалите при жените, а утре са последните двубои при школниците. Освен отличията на почетната стълбичка, двамата най-сърцати спортисти ще получат специалните купи на „Екип 7“, който е медиен партньор на първенството.


04_04_2008_stefan_krystev.jpgСтефан КРЪСТЕВ, главен секретар на първенството: Впечатлен съм от ентусиазма на публиката

 

Досега най-добро впечатление ми направи ентусиазмът на публиката край ринга, която поощрява не само местните състезатели и състезателки, но се аплодират по достойнство и изявите на останалите спортисти. Медиите също проявяват невероятен интерес.

Освен това, на откриването на състезанието присъстваха и доста отговорни фактори в града – визирам кмета, който откри проявата. Впрочем, в много малко населени места се правят такива тържествени церемонии. Поздравявам домакините за отличната организация и гостоприемството.

Що се отнася до представянето на боксьорите, още е рано да се правят кардинални изводи. Аз обаче съм впечатлен от изключително оспорваната среща между националките Стойка Петрова /НСА/ и Милена Колева /Сливен/. Днес на финала ще има още един голям сблъсък – една срещу друга ще се изправят Деница Елисеева /“Славия“/ и Светлана Каменова /Добрич/. Радващото е, че женският ни бокс бележи напредък. Добро ниво показват и школниците. На тях обаче трудно може да се даде някаква оценка, защото за първи път се появяват на голямо състезание. Има доста таланти и съм убеден, че в скоро време могат да се очакват по-значими резултати.


Георги ДИМИТРОВ