Търсене

Начало Спорт Куп турнири ще има за празника на Разград
Куп турнири ще има за празника на Разград
11 January 2008

Под пълна пара е подготовката на поредицата от състезания, посветени на Деня на Разград – 28 януари. Основен организатор на празничните прояви е Общината. Активно съдействие обаче ще окажат УСШ „Руси Бухтев“, РИО на МОН и отделните спортни клубове.
Безспорно гвоздеят на предвидените изяви е лекоатлетическият крос „Освобождение“. На 24 януари от 15.00 ч. за 44-ти път ще бъде даден стартът на това най-старо състезание, издържало превратностите на времето.
 

Да припомним, че крос „Освобождение“ /чийто родоначалник е обявеният през 2004 г. посмъртно за почетен гражданин на Разград Младен Бобев/ датира от далечната 1965 г. и се провежда до ден-днешен без нито едно прекъсване.
Първата проява от празничната програма обаче е турнирът по футбол за деца. Началото е от 15.00 часа на 15 януари. В рамките на два дни УСШ „Руси Бухтев“ ще даде възможност за изява на отбори от ІV до VІ клас. Впрочем школата е организатор на още три турнира – по баскетбол, шахмат и бадминтон. Градската баскетболна надпревара е насрочена за 23 януари. Първенците по шахмат ще бъдат излъчени на 24 януари. В същия ден от 15.00 часа в зала „Лудогорец“ започва и състезанието по бадминтон.
Денят 25 януари е отреден за привържениците на тениса на маса. Турнирът започва в 9.00 ч. и ще се проведе в залата на ПГССХВ „Ангел Кънчев“. На 26 януари в 10.30 часа в салона на ОУ „Васил Левски“ започва волейболната надпревара. Тя е част от традиционната Гарнизонна спартакиада, в която ще има още мачове по баскетбол и шахматно състезание. Шахматен турнир ще има и навръх 28 януари – тогава местният клуб ще награди най-изявените състезатели. Освен футболната надпревара за деца ще има и турнир за съдии. На 19 януари в зала „Лудогорец“ 6 отбора от рефери до 45 г. ще спорят за купа „Митко Чуков“. На 26 януари стартират мачовете от турнира на името на Христо Цанков. Както е известно, в тази проява ще се включат отбори от Румъния, Турция и България.

Георги ДИМИТРОВ