Търсене

Начало Политика Георги КАДИЕВ: Ако позволим, ГЕРБ ще обсеби и лявото политическо пространство
Георги КАДИЕВ: Ако позволим, ГЕРБ ще обсеби и лявото политическо пространство
16 December 2009

 

Виждам предпоставки за реформа в БСП, за да можем на местните избори след две години да излезем с нова физиономия. Но разцеплението в червената партия не е изключено, възможно е лявонастроените хора да потърсят друго политическо пространство, както това стана в СДС.

Това каза в понеделник вечерта в Разград членът на Изпълнителното бюро на БСП Георги Кадиев.

На последния конгрес на партията Кадиев е избран за отговорник за партийния живот в Разградско. Поех тази отговорност, защото съм от Бургас, от смесен регион, а и Лудогорието винаги ме е привличало като икономика, география и ресурс, каза Кадиев.

 

16_12_2009_georgi_kadiev.jpgСлед като изяде дясното пространство, сега ГЕРБ се опитва да се промъкне и в левия политически сектор. Ако го позволим, ГЕРБ ще обсеби целия политически спектър, смята Кадиев.

По негови думи, данъчната политика на ГЕРБ е прилагана още и по време на правителството на тройната коалиция, но с по-малки и умерени стъпки. Според Кадиев увеличението на корпоративния данък за хазарта е убийствено за бизнеса, защото хората ще се насочат към интернет залаганията и това пак няма да напълни хазната. Същото ще е и положението с повишения акциз върху цигарите. Като ответна реакция - контрабандният внос ще се засили.

 

Галина МАРИНОВА