Търсене

Начало Политика Румен ХРИСТОВ: СДС е в насипно състояние
Румен ХРИСТОВ: СДС е в насипно състояние
30 November 2009

 

В момента СДС е в насипно състояние. Време е в партията да се загърбят всякакви лични дрязги, да престанем да се делим на различни групи, на различни региони. Председателят на СДС трябва да бъде председател на всички седесари.

Това каза в Разград кандидатът за лидерския пост на синята партия Румен Христов, ден преди партийния вот.

За мен местните структури са много важни, ние сме им длъжници, има клубове в страната, които не могат да си плащат наемите и да развиват нормална политическа дейност. Затова мисля, че всяка местна структура трябва да разполага с бюджет, за да може да работи за предстоящите избори.

 

30_11_2009_rumen_hristov.jpgЗа да вървим напред, трябва да изясним отношението си към „Демократи за силна България“ и към ГЕРБ. За мен отношението на цялото досегашно ръководство към партията на Иван Костов е твърде преподчинено, сервилно и топло. Ние трябва да сме по-еманципирани, защото СДС е голямата формация. СДС е единственият десен проект, който не е провален. Всички останали десни проекти, включително и ДСБ, се провалиха. Ако ние не бяхме направили коалиция с Иван Костов, той нямаше да влезе в парламента.

СДС трябва да подкрепя ГЕРБ и усилията му да управлява държавата в тежката икономическа ситуация. Но има много важни постове в средния ешелон и регионалните звена, където още управляват кадри на БСП и ДПС. В същото време точно за тези постове СДС има добре подготвени експерти, реформаторски настроени хора, изнесли на гърба си промените през 1997 – 2001 година.

 

Галина МАРИНОВА