Търсене

Начало Политика Никола Николов се завръща в активната политика
Никола Николов се завръща в активната политика
27 November 2009

 

Бившият разградски депутат Никола Николов се завръща в активния политически живот. Той е един от кандидатите за заместник-председатели на СДС. Тъй като заместниците на партийния лидер са седем – колкото са районите за планиране на страната, Николов ще се бори за ресора „Северен централен район“. За този пост претендира и Румен Христов, който едновременно е кандидат и за председателското място, заедно с още трима – настоящия председател Мартин Димитров, Любен Петров и Иво Цанев.

 

27_11_2009_nikolov.jpgНикола Николов - един от основателите на Съюза на демократичните сили в Разградско и бивш негов лидер, от няколко години официално е извън политиката. Той беше член на НИС на СДС до март 2002 г., когато след конфликт с ръководството го изключиха от парламентарната група на СДС. Последната му публична изява беше пресконференцията след парламентарните избори това лято, която дадоха с мажоритарния кандидат-депутат на Синята коалиция Митко Ханчев. Тогава в качеството си на председател на областния предизборен щаб на Синята коалиция, той се обяви за ревизия на всички проекти и похарчените пари през последните години.

Вътрешнопартийните избори за председател и ръководство на СДС са в неделя, 29 ноември. Те се провеждат по решение на 19-та национална конференция на партията от 17 октомври 2009 г. Евентуалният балотаж за председател е насрочен за 6 декември 2009 г.

Самият изборен ден ще започне в 10 часа и ще приключи в 19. Секциите за гласуване в нашата област са по една в седемте общински центрове. В Разград вотът ще се провежда в партийния клуб на ул.“Н.Вапцаров“ /срещу Централна кооперативна банка/, където ще бъде монтирана „тъмна стаичка“. Право да гласуват имат всички членове на СДС, които са станали такива най-малко преди три месеца и си плащат редовно членския внос. Очакват се днес да се получат избирателните списъци по общини, изготвени с решения на Националната комисия по провеждане на вътрешнопартийни избори с председател Владимир Кисьов, както и интегралните бюлетини с имената на кандидатите.

 

Димитър КИРИЛОВ