Търсене

Начало Политика Ахмед Ахмедов - областен председател на ДПС още три години
Ахмед Ахмедов - областен председател на ДПС още три години
02 November 2009

Кметът на Цар Калоян Ахмед Ахмедов остава областен председател на ДПС, решиха единодушно 450-те делагати на VII областна партийна конференция в събота в Разград.

Вотът даде втори тригодишен мандат на 35-годишния инженер.

Кандидатурата на Ахмедов бе единствената, което не бе изненада. Аргументите и на кандидата, и на делегатите в залата прозвучаха в отчетния доклад на А.Ахмедов.02_11_2009_ahmedov.jpgВ „Северния бастион на ДПС“, както ораторът нарече територията на движението в Лудогорието, ДПС е първа политическа сила и на последните парламентарни избори - четирите от петте мандата /включително и мажоритарния/ спечели водената от Ахмедов организация. Миналата година ДПС взе петте от седемте общински кметски кресла в областта. „Нашите кметове на населени места са 52-ма, над 80 са общинските ни съветници“, гордо докладва инж.Ахмедов под бурните възгласи на залата.

Конференцията избра и състава на новия 39-членен Областен партиен съвет. Любопитното сега бе, че съветът набъбва с 18 души – сериозен показател за бъдещите амбиции на ДПС в региона.

На националната партийна конференция на 12 и 13 декември в столицата Лудогорието ще представят 44 делегати, плюс други 13, които ще участват във форума по право.

Гост на конференцията бе зам.-председателят на ДПС Емел Етем и всички депутати на Движението от областта.